Igauņu rallija braucējs Tanaks nākamsezon pievienosies «Toyota» rūpnīcas komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toyota

Igaunijas autorallija braucējs Oto Tanaks nākamsezon pasaules čempionātā (WRC) pārstāvēs «Toyora» rūpnīcas komandu, pavēstījusi vienība.

Pašlaik 30 gadus vecais Tanaks šobrīd ir pasaules čempionāta kopvērtējuma vicelīderis, atpaliekot vien no iepriekšējo četru gadu WRC čempiona Sebastjana Ožjē no Francijas.

Zīmīgi, ka abi piloti pašlaik pārstāv «M-Sport» vienību, kas brauc ar «Ford Fiesta» markas automašīnām.

Tanaks šogad aizvada savu labāko karjeru pasaules čempionātā, jo atsevišķos posmos izcīnījis divas uzvaras. Pirms šīs sezonas viņš vēl ne reizi kādā no etapiem nebija bijis pirmais.

«Esam sajūsmināti nolīgt Tanaku. Jau labu laiku metām uz viņu aci. Viņš sevī apvieno perfektu balansu starp jaunību un pieredzi. Ar pareizo attieksmi Oto mūsu komandā iekļausies perfekti,» norādījis «Toyota» komandas vadītājs Tomijs Mekinens.

Foto: Toyota

Nākamajā sezonā Tanaks «Toyota» vienībā brauks kopā ar somiem Jari Mati Latvalu un Esapeku Lapi, kamēr citam Somijas braucējam Juho Heninenam būs jāmeklē jauna darbavieta.

Līdz šīs WRC sezonas beigām vēl atlikuši divi posmi Velsā un Austrālijā, turklāt pirmajā no tiem Ožjē var nodrošināt jau savu piekto titulu.

Kopvērtējumā divus posmus pirms sezonas beigām Ožjē kontā ir 198 punkti, viņam ar 161 punktu seko Tanaks, bet punktu aiz igauņa ir Tjerī Nevis no Beļģijas («Hyundai»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu