Volkswagen lūkos pārspēt Andra Dambja un Drive eO Pikes Peak rekordu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport oficiāli paziņojis par plāniem startēt 2018. gada Pikes Peak International Hill Climb kalnā braukšanas sacensībās.

Šim nolūkam Volkswagen Motorsport, cieši sadarbojoties ar Volfsburgas tehniskās izstrādes centru, šobrīd izstrādā jaunu elektroauto.

«Pikes Peak sacensības mums ir kā jauna sākums, mēs līdz šim nekad neesam radījuši pilnībā elektrisku sporta auto,» stāsta Volkswagen Motorsport direktors Svens Smēts. «Volkswagen komanda beidzamo reizi šajās sacensībās piedalījās 1987. gadā, kad trasē devāmies ar VW Golf, kurš bija aprīkots ar diviem turbo motoriem, taču tā arī nesasniedza finišu. Tagad ir pienācis laiks revanšam!»

Jāpiebilst, ka Volkswagen pievēršanās Pikes Peak sacensībām elektroauto klasē nav nejaušība. Volkswagen ir grandiozs plāns kā periodā līdz 2025.gadam izlaist 23 pilnībā elektriskus modeļus un tādējādi kļūt par vadošo elektromobiļu ražotāju pasaulē.

The Pikes Peak International Hill Climb, kas tiek sauktas arī par sacensībām pretī mākoņiem, pirmo reizi norisinājās tālajā 1916. gadā.

Sacensības norit Rocky Mountains kalnos netālu no Koloradospringsas pilsētas. Sacensību trase ir 19,99 kilometrus gara, tās starta līnija atrodas 1440 metru augstumā un tās finiša punkts - 4300 metrus virs jūras līmeņa. Pašreizējais elektroauto klases rekords pieder Rīsam Milenam (8 minūtes un 57,118 sekundes) un viņš to uzstādīja pie Latvijā radīta auto stūres. Video arī viņa komentārs par gatavošanos 2016.gada sacensības noslēdzošajam braucienam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu