Verstapens par soda piešķiršanu: Sacensību tiesneši nogalina F-1

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sacensību tiesneši nogalina šo sporta veidu, uzskata Nīderlandes pilots Makss Verstapens no «Red Bull» komandas, kuram svētdien tika piešķirts piecu sekunžu sods pēc tam, kad viņš pēdējos ASV «Grand Prix» līkumos apdzina «Ferrari» braucēju Kimi Reikenenu no Somijas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka svētdien F-1 sezonas 17.posmā uzvaru izcīnīja pasaules čempionāta kopvērtējums līderis Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas («Mercedes»), kurš līdz ar to nonācis ļoti tuvu savam ceturtajam titulam. Otrais bija viņa sīvākais konkurents Sebastjans Fetels no Vācijas («Ferrari»), bet trešais - Reikenens.

Tiesa, Reikenenu sacensību noslēdzošajos līkumos apdzina Verstapens, tomēr jau pēc finiša tiesneši nīderlandietim piešķīra piecu sekunžu sodu par līkuma nogriešanu, tāpēc viņš atkrita uz ceturto vietu.

Pēc sacīkstēm Verstapens vienu no tiesnešiem nosauca par idiotu.

«Mums bija lieliska sacīkste, bet stulbie tiesnešu lēmumi nogalina F-1,» nikns bija Verstapens, kurš svētdienas sacensības sāka tikai no 17.vietas. «Tur ir viens idiots, kurš vienmēr pieņem lēmumus, kas ir vērsti pret mani.»

«Trasē jebkurš braucējs var izmantot plašu trajektoriju, tam nav nekādu ierobežojumu. Tā ir ar vairākiem šīs trases līkumiem - piemēram, deviņpadsmitajā vari izbraukt ārpus trases un neviens neko neteikts. Līdzīga situācija bija ar Valteri Botasu. Kad apdzinu, viņš izbrauca ārpus trases, bet neviens Botasu par to nesodīja, lai gan skaidrs, ka, izbraucot ārpusē, viņš ieguva priekšrocības,» atzina Verstapens.

Nīderlandes sportists vēlreiz piebilda, ka šādi tiesnešu lēmumi nenāk par labu sportam. «Skatītājiem patīk šādas situācijas ar apdzīšanām sacensību noslēgumā, turklāt pilots to izdara tik milzīgas televīzijas auditorijas priekšā. Bet tad pēkšņi tiec noņemts no goda pjedestāla...»

Vestapens pauda cerību, ka ar nākamo sezonu būs uzlabojumi tieši tiesnešu jautājumā, lai braucēji varētu izpausties vairāk.

Trīs posmus līdz sezonas beigām starp Hamiltonu un Fetelu ir 66 punkti, bet šo etapu laikā maksimums iespējams iekrāt 75 punktus. Līdz ar to, lai vācietis varētu cerēt uz titula iegūšanu, viņam ne tikai jāuzvar atlikušie trīs posmi, bet arī jācer, ka brits kopumā tajos izcīnīs tikai astoņus punktus, kas ir maz ticams.

Lai nodrošinātu savu ceturto čempiontitulu, Hamiltonam nākamajā posmā Meksikā pietiks arī ar piekto vietu.

Tikmēr «Mercedes» jau ceturto gadu pēc kārtas izcīnījusi Konstruktoru kausu.

Līdz šī gada F-1 sezonas beigām atlikuši trīs posmi Meksikā, Brazīlijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu