Krievu pilots Kvjats atkal palicis bez vietas «Toro Rosso» sastāvā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Meksikas posmā šajā nedēļas nogalē «Toro Rosso» vienības sastāvā startēs Jaunzēlandes pilots Brendons Hārtlijs un francūzis Pjērs Gaslī, līdz ar to vienība dalībnieku sastāvu mainījusi nu jau kārtējo reizi.

Izmaiņas komandā sākās septembra beigās, kad neizteiksmīgā snieguma dēļ vietu sastāvā zaudēja krievu pilots Daņiils Kvjats, kura vietā stājās Gaslī. Līdz ar to etapos Malaizijā un Japānā «Toro Rosso» pārstāvēja Gaslī un Karloss Sainss no Spānijas.

Turpinājumā tika lemts priekšlaicīgi realizēt pārmaiņas, kas bija plānotas vien pēc sezonas, un Sainss pārgāja uz «Renault» komandu, bet viņa vietā sastāvā atgriezās Kvjats. Turklāt vēlāk kļuva zināms, ka ASV etapā nebrauks arī Gaslī, kuram tobrīd bija paredzēts atbildīgs starts «Super Formula» čempionāta noslēdzošajā posmā. Tāpēc viņa vietā pagājušajā nedēļas nogalē F-1 debitēja Hārtlijs.

Tomēr «Super Formula» sacīkstes laikapstākļu dēļ tā arī Japānā nevarēja aizvadīt, tāpēc Gaslī palika bez čempionu titula, bet nākamajā F-1 posmā Meksikā viņš atgriezīsies «Toro Rosso» rindās un brauks pārī ar Hārtliju, kamēr Kvjats atkal palicis bez vietas sastāvā.

Zīmīgi, ka tieši ASV etapā Kvjats, finišējot desmitajā vietā, izcīnīja savu pirmo punktu kopš maija, kamēr Hārtlijs savā debijā guva 13.vietu starp 16 finišu sasniegušajiem braucējiem.

Piloti Mehiko sacentīsies šajā nedēļas nogalē, bet pēc tam vēl F-1 sezonā paliks posmi Sanpaulu un Abū Dabī.

Kā vēstīts, 27 gadus vecais Hārtlijs pagājušajā nedēļā kļuva par pirmo F-1 pilotu no Jaunzēlandes 33 gadu laikā. Viņš jūnijā triumfēja prestižajās Lemānas 24 stundu izturības sacensībās.

Sainss bija «Toro Rosso» vadošais pilots, jo šosezon ieguva 48 no 53 komandas punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu