Verstapens atvainojas par F-1 tiesnešu apvainošanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandes braucējs Makss Verstapens ceturtdien atvainojās Pirmās formulas (F-1) tiesnešiem par viņus apvainojošiem komentāriem pēc iepriekšējā etapa.

Pagājušajā svētdienā Ostinas trasē ASV notikušajā sezonas 17.posmā «Red Bull» braucējs Verstapens pēdējos līkumos apdzina «Ferrari» braucēju Kimi Reikenenu no Somijas, pakāpjoties uz trešo vietu tomēr šajā epizodē viņš ar visiem četriem riteņiem izbrauca ārpus trases, tāpēc saņēma piecu sekunžu sodu, jaunumus uzzinot neilgi pirms gaidāmās kāpšanas uz goda pjedestāla.

Pēc tam Verstapens pauda, ka sacensību tiesneši nogalina šo sporta veidu, bet lēmumu esot pieņēmis idiots.

«Mums bija lieliska sacīkste, bet stulbie tiesnešu lēmumi nogalina F-1,» nikns bija Verstapens, kurš sacensības sāka tikai no 17.vietas. «Tur ir viens idiots, kurš vienmēr pieņem lēmumus, kas ir vērsti pret mani.»

Ceturtdien notikušajā preses konferencē pirms Meksikas posma Verstapens atzina, ka joprojām jūtas tāpat, tomēr nožēloja savus izteikumus emociju uzplūdā.

«Pēc sacīkstes emocijas bija augstas, jo tiku noņemts no goda pjedestāla, bet uzskatu, ka biju pelnījis tur kāpt,» pauda Nīderlandes braucējs. «Domāju, ka sods nebija korekts, jo visi vairākos līkumos brauca ārā no trases. Tā darīja daudzi braucēji.»

«Tāpat domāju, ka skatītājiem patika šī epizode. Tas bija lielisks manevrs, bet tad viņi pasaka, ka ieguvi priekšrocības,» teica Verstapens. «Es, protams, varēju izmantot citus vārdus, tomēr biju dusmīgs. Necentos kādu aizvainot, citādāk būtu nosaucis konkrētu vārdu.»

Vēlāk Verstapens veica komentāru arī savā «Instagram» kontā.

«Vēlos vēlreiz atvainoties par valodu, ko izmantoju pēc ASV posma. Komentāri tika izteikti emociju karstumā. Zinu, ka tie bija nepiemēroti, bet tas nebija veltīts kādai konkrētai personai,» rakstīja sportists. «Ceru, ka varam virzīties uz priekšu un izbaudīt sacīkšu nedēļas nogali.»

Šajā sezonā Verstapens mocījies ar tehniskām problēmām, kas viņam kopvērtējumā ļāvis tikt pie 123 punktiem. Viņš ir pēdējais starp vadošo trīs komandu braucējiem.

Līdz šī gada F-1 sezonas beigām atlikuši posmi Meksikā, Brazīlijā un Apvienotajos Arābu Emirātos, tomēr ir liela iespējamība, ka jau šajā nedēļas nogalē Lūiss Hamiltons nodrošinās savu ceturto titulu karjerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu