Verstapens uzstāda jaunu rekordu Meksikas trasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Red Bull» nīderlandiešu pilots Makss Verstapens sestdien uzrādīja ātrāko apļa laiku Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 18.posma - Meksikas «Grand Prix» - trešajā treniņbraucienu sesijā.

Verstapens Mehiko trases apli veica vienā minūtē un 17,113 sekundēs, kas ir jauns trases rekords. Tikmēr 0,075 lēnāks aplis bija «Merecedes» britu pilotam Lūisam Hamiltonam, kurš jau svētdien var nodrošināt savu ceturto titulu.

Trešo ātrāk apļa laiku uzrādīja «Ferrari» vācu pilots Sebastjans Fetels, ceturtais bija «Merdedes» somu braucējs Valteri Botass. Piektais bija Verstapena komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas, bet pirmo sešinieku noslēdza «Ferrari» somu pilots Kimi Reikenens.

Jau ziņots, ka pirmajā sesijā ātrākais bija Botass, bet otrajā sesijā labāko apļa laiku uzrādīja Rikjardo.

Sestdien tiks aizvadīta arī kvalifikācija, kamēr Meksikas Lielās balvas izcīņa būs svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms trim noslēdzošajiem posmiem Hamiltonam ir 331 punkts, kamēr Fetelam ir 265 punkti. Tikmēr trešais ar 244 punktiem ir Botass, kuram ar 192 punktiem seko Rikjardo. Pirmo piecinieku sezonas ieskaitē tikmēr ar 160 punktiem noslēdz Reikenens.

Tikmēr «Mercedes» jau ceturto gadu pēc kārtas izcīnījusi Konstruktoru kausu. Kopvērtējumā «Mercedes» kontā ir 575 punkti, kamēr 428 punkti ir «Ferrari», bet trešā ar 315 punktiem ir «Red Bull».

Pēc sacensībām Meksikā F-1 piloti vēl sacentīsies arī Brazīlijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu