Dovicioso uzvar Malaizijā un saglabā izredzes uz pasaules čempiona titulu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Itālijas motobraucējs Andrea Dovicioso no «Ducati» komandas svētdien Sepangas trasē izcīnīja uzvaru Malaizijas «Grand Prix» izcīņā, turpinot cīņu ar kopvērtējuma līderi Marku Markesu par pasaules čempiona titulu prestižajā «MotoGP» klasē.

Markess no «Repsol Honda» komandas jau Malaizijā varēja nodrošināt ceturto pasaules čempiona titulu «MotoGP» klasē, taču tad viņam Dovicioso uzvaras gadījumā vajadzēja finišēt vismaz otrajam. Spānis sacensības noslēdza ceturtajā pozīcijā, līdz ar to intriga saglabāsies līdz pēdējam posmam, kas 12.novembrī notiks Valensijā.

Sezonas 17.etapā Dovicioso mitrajā Sepangas trasē aizvadīja teicamu sacīksti, visu laiku turoties vadošajā grupā, finišā par 0,743 apsteidzot savu komandas biedru Horhi Lorenso, kamēr trešais palika francūzis Žoans Zarko no «LCR Honda» vienības, kurš uzvarētājam zaudēja 9,738 sekundes. Dovicioso izcīnīja sesto uzvaru šajā sezonā.

Savukārt Markess, kurš sestdien kvalifikācijā piedzīvoja kritienu un bija vien septītais, sacīksti noslēdza aiz vadošā trijnieka, savam kopvērtējuma konkurentam zaudējot 17,763 sekundes.

Piekto vietu ieņēma kvalifikācijā uzvarējušais Markesa tautietis un komandas biedrs Dani Pedrosa, kurš no līdera atpalika jau teju pusminūti, kamēr septītais palika titulētais itālis Valentino Rosi no «Movistar Yamaha» vienības.

Pirms sezonas pēdējā posma Markess kopvērtējumā iekrājis 282 punktus, bet 261 punkts ir Dovicioso rēķinā, kamēr trešais ar 226 punktiem ir spānis Maveriks Vinjaless no «Movistar Yamaha», kurš Sepangas trasē palika devītais.

Pēdējā posmā Markesam, lai atkārtotu pērn gūto panākumu un tiktu pie čempiona titula, pietiks ar finišu labāko 11 skaitā. Par pasaules čempionu prestižajā «MotoGP» klasē viņš kļuva arī 2013. un 2014.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu