Franču dominance WRC turpinās: Ožjē piekto reizi kļūst par čempionu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Franču autosporta zvaigzne Sebastjans Ožjē svētdien Velsas rallijā nodrošināja pasaules autorallija čempionāta (WRC) uzvarētāja titulu, tikdams pie piektā titula pēc kārtas.

Ožjē Velsas rallijā, kas bija WRC sezonas priekšpēdējais, 12.posms, izcīnīja trešo vietu, ar ko pietika titula nodrošināšanai.

Uzvaru Velsas rallijā izcīnīja mājinieks un Ožjē komandas biedrs Elfins Evans, kurš par 37,3 sekundēm apsteidza beļģi Tjerī Nevilu («Hyundai»). Savukārt Ožjē savam komandas biedram zaudēja 45,2 sekundes.

Tikmēr ceturtais bija «Citroen» norvēģu pilots Andrēass Mikelsens, piekto vietu ieņēma «Toyota» somu braucējs Jari Mati Latvala, bet pirmo sešnieku noslēdza Ožjē komandas biedrs Oto Tenaks no Igaunijas.

«Nezinu, ko teikt. Ir bijusi ļoti smaga sezona. Paldies «M-Sport» komandai un tās direktoram Malkolmam Vilsonam. Tas ir neaprakstāmi - kļūt par čempionu ar šo komandu,» pēc titula nodrošināšanas teica pašlaik 33 gadus vecais Ožjē.

Ožjē iepriekšējās četras sezonas pārstāvēja «Volkswagen» komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz «M-Sport Ford» vienību.

Foto: EPA/Scanpix

Kopvērtējumā pirms pēdējā posma Ožjē kontā ir 215 punkti, Nevils ticis pie 183 punktiem, bet trešais ar 169 punktiem ir Tenaks. Igaunis nodrošinājis vismaz trešo vietu kopvērtējumā, bet pēdējā posmā var pacīnīties pat par vicečempiona titulu.

Sezonas pēdējais posms no 17. līdz 19.novembrim norisināsies Austrālijā.

Ožjē uzvaras gājiens «Volkswagen» vienības sastāvā sākās 2013.gadā, kad WRC pilota karjeru bija noslēdzis viņa tautietis Sebastjans Lēbs. Lēbs, kā zināms, pirms tam pasaules rallija čempionātā triumfēja deviņus gadus pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu