Hamiltons: Šis bija briesmīgākais veids, kā izcīnīt titulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai arī svētdien Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 18.posmā - Meksikas «Grand Prix» - britu pilots Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas ceturto reizi kļuva par čempionu, tas esot bijis briesmīgs veids, kā izcīnīt titulu, pēc sacensībām atzina Lielbritānijas sportists.

Svētdienas sacīkstes Hamiltonam sākās smagi, jo jau to sākumā viņš sadūrās ar savu niknāko konkurentu Sebastjanu Fetelu no Vācijas («Ferrari»). Noslēgumā vācietis bija ceturtais, kamēr Hamiltons finišēja devītajā vietā, bet ar to bija pietiekami, lai kļūtu par pasaules čempionu.

«Ja godīgi, vēl neesmu aptvēris, ko esmu paveicis. Šis bija briesmīgākais veids, kā izcīnīt titulu, bet ko gan es varēju darīt?» vaicāja Hamiltons.

Uzvaru posmā izcīnīja «Red Bull» nīderlandiešu pilots Makss Verstapens, kuram tas bija trešais panākums karjerā.

«Jau pirms tam zināju, ka iebraukt pirmajā līkumā nebūs viegli. Nedomāju, ka biju pārāk agresīvas - biju perfektā pozīcijā un aizmugurē braucošajai formulai atstāju daudz vietas. Tomēr pēc neveiksmīgā sākuma es turpināju cīnīties,» sacīja Hamiltons.

Lielbritānijas pilots izteicās, ka, esot tik tālu aiz līderiem, juties kā nekurienē.

«Ja godīgi, sacīkstes laikā nemaz nedomāju, kas notiek ar situāciju kopvērtējuma tabulā. Uztraucos tikai par to, kā ātrāk tikt uz augšu un iesaistīties cīņā ar vadošajiem braucējiem,» teica Hamiltons. «Šajā trasē gan ir ļoti grūti apdzīt.»

Lielbritānijas pilots par F-1 čempionu tika kronēts arī 2008., 2014. un 2015.gadā.

Hamiltons pēc uzvaras čempionātā pateicās arī «Mercedes» komandas darbiniekiem rūpnīcā.

«Uzvarēt Konstruktoru kausā jau tā bija liels sasniegums, un tagad ir arī panākums pilotu vērtējumā - jūtos ļoti pateicīgs,» apmierināts bija Hamiltons.

Tikmēr Hamiltona sīvākais konkurents Fetels apsveica britu ar izcīnītu ceturto titulu.

«Protams, esmu vīlies, bet tas šobrīd nav svarīgi. Nozīmīgāk ir apsveikt Lūisu ar labi paveiktu darbu, jo šo titulu viņš ir pelnījis,» labus vārdus konkurentam teica Fetels.

Vienlaikus Fetels uzsvēra, ka nebīstas no Hamiltona.

«Man patīk pret viņu sacensties. Vēlētos, kaut šajā sezonā es būtu paveicis vairāk, tomēr kopumā «Mercedes» šogad bija labāki,» atzina Fetels.

Tāpat kā Hamiltons četrus titulus karjerā izcīnījuši Fetels un francūzis Alēns Prosts. Par vienu trofeju vairāk ir pagājušā gadsimta piecdesmito gadu leģendai argentīnietim Huanam Manuelam Fanhio, bet septiņus titulus izcīnīja vācietis Mihaels Šūmahers.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms diviem noslēdzošajiem posmiem Hamiltonam ir 333 punkti, kamēr Fetelam ir 277 punkti. Tikmēr trešais ar 262 punktiem ir Hamiltona komandas biedrs Valteri Botass no Somijas, kurš saasinājis cīņu par vicečempiona titulu.

Tikmēr «Mercedes» jau ceturto gadu pēc kārtas izcīnījusi Konstruktoru kausu. Kopvērtējumā «Mercedes» kontā ir 595 punkti, kamēr 455 punkti ir «Ferrari», bet trešā ar 340 punktiem ir «Red Bull».

Šīs sezonas atlikušajos divos posmos F-1 piloti vēl sacentīsies Brazīlijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu