Dominējošā «Peugeot» pēc nākamā gada pametīs slaveno «Dakaras» rallijreidu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot Sport

Francijas autobūves kompānija «Peugeot» pēc nākamā gada sacensībām pametīs slaveno «Dakaras» rallijreidu.

Tieši «Peugeot» vieglo automobiļu klasē ir iepriekšējo divu «Dakaras» rallijreidu uzvarētāja, divas trofejas izcīnot Francijas autosporta leģendai Stefanam Peteranselam. Tāpat komandā brauc tādas zvaigznes kā Sebastjans Lēbs un Sirils Deprē.

«Tā kā nākamajā gadā būs mūsu beidzamā dalība «Dakaras» rallijreidā, gribam to noslēgt uz augstas nots,» sacīja «Peugeot Sport» direktors Buno Famins.

Šogad «Peugeot» braucēji «Dakaras» rallijreidā aizņēma visu goda pjedestālu.

«Peugeot» slavenajā rallijreidā atgriezās 2015.gadā. Tās automašīnas dominēja šajās sacensībās astoņdesmito gadu beigās, triumfējot tajās no 1987. līdz 1990.gadam.

Foto: Peugeot Sport

Par aiziešanu no rallijreida Francijas autobūves kompānija paziņoja 1990.gadā, bet pirms trim gadiem paziņoja par atgriešanos.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā tas tika aizvadīts Dienvidamerikā, kur sacensības notiek joprojām.

Nākamā gada «Dakaras» rallijreids sāksies 6.janvārī.

Foto: Peugeot Sport
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu