Titulētais Stupelis nākamgad atkal startēs kopā ar pasaules čempionu Baksu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Trīskārtējais pasaules čempions blakusvāģu motokrosā Kaspars Stupelis nākamajā sezonā atkal startēs kopā ar nīderlandieti Etjēnu Baksu, ar kuru abi 2015.gadā izcīnīja pasaules čempionu titulu.

Par ekipāžas apvienošanos paziņojis Bakss, kurš portālam «motocrossplanet.nl» norādījis, ka lieliski zina, uz ko spējīgs ir latviešu kantētājs.

«Zinu, ko Kaspars var izdarīt startējot kopā ar mani, tāpēc esmu pārliecināts, ka abi varam cīnīties par pasaules čempionu titulu,» sacīja nīderlandietis, kurš ar Stupeli kopā brauca četras sezonas, trīs reizes abiem izcīnot pasaules vicečempionu titulus.

Bakss aizvadītajā sezonā izcīnīja savu otro planētas čempiona titulu, startējot kopā ar francūzi Nikolā Musē, kamēr Stupelis brauca kopā ar Latvijas pilotu Jāni Daideru, kopvērtējumā ieņemot sesto vietu.

«Nikolā ir ļoti labs kantētājs, taču viņš ikdienā dzīvo Francijā, tāpēc aizvadītajā sezonā dažreiz radās grūtības ar treniņu organizēšanu. Neskatoties uz to, izcīnījām čempionu titulu, tomēr es vēlos braukt kopā ar tādu kantētāju, kurš ir uz vietas, lai varētu vairāk trenēties un testēt motociklu,» uzsvēris Bakss. «Protams, es gribu trešo pasaules čempiona titulu, tāpēc mēs ziemā ar Kasparu smagi strādāsim, lai būtu gatavi sezonas sākumam.»

Pēc triumfa 2015.gada pasaules čempionātā, Baksa un Stupeļa ceļi šķīrās, jo Nīderlandes motokrosists apvienojās ar savu jaunāko brāli Robiju. Abiem neizdevās tikt pie medaļām, jo pērn pasaules čempionātā viņi palika ceturtie. Savukārt Stupelis 2016.gadā grasījās startēt kopā ar beļģi Benu Adriansenu, taču kantētājs pirms sezonas guva smagu kājas traumu, trasē atgriežoties vien sezonas beigu daļā.

Stupelis vēl oktobra sākumā aģentūrai LETA pauda, ka ir apņēmības pilns arī nākamajā sezonā startēt pasaules čempionātā, taču tobrīd viņš vēl bija pārinieka meklējumos.

«Jānis [Daiders] pateicis, ka pasaules čempionātā vairs negrib braukt, tā kā jāmeklē braucējs. Tomēr ir plāns B startēt kopā ar Jāni tepat Latvijas čempionātā, ja neizdosies atrast citu braucēju. Jā, man ir 35 gadi, taču ir dzirksts un motivācija vēl ko sasniegt,» savu nākotni blakusvāģu motokrosā pirms mēneša komentēja Stupelis.

Nākamā gada pasaules čempionāts sāksies 25.martā Nīderlandē.

Stupelis ir trīskārtējs pasaules čempions, divas reizes titulu izcīnot ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā triumfējot ar Baksu. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu