F-1 komandu «Toro Rosso» nākamajā sezonā arī pārstāvēs Gaslī un Hārtlijs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) komandā «Toro Rosso» arī nākamajā sezonā brauks Pjērs Gaslī no Francijas un Jaunzēlandes pilots Brendons Hārtlijs, kuri vienību pārstāvējuši šīs sezonas pēdējos posmos.

«Priecājamies, ka Pjērs Gaslī un Brendons Hārtlijs apstiprināti par mūsu pilotiem nākamajā sezonā,» paziņojis komandas vadītājs Francs Tosts. «Abi pierādījuši, ka ir gatavi F-1, nodemonstrējot progresu un labu sniegumu, labi tiekot galā ar izaicinājumiem.»

«Toro Rosso» komandas sastāvā kopš septembra notikušas vairākas izmaiņas, kad neizteiksmīgā snieguma dēļ vietu sastāvā zaudēja krievu pilots Daņiils Kvjats, kura vietā stājās 21 gadu vecais Gaslī. Savukārt pēc tam tika pieņemts lēmums priekšlaicīgi realizēt pārmaiņas, kas bija plānotas vien pēc sezonas, kā rezultātā spānis Karloss Sainss pārgāja uz «Renault» komandu, bet viņa vietā sastāvā uz vienu posmu atgriezās Kvjats. Tiesa, tā kā ASV etapā nevarēja startēt Gaslī, kuram tobrīd bija paredzēts atbildīgs starts «Super Formula» čempionātā, tad «Toro Rosso» komandas rindās 22.oktobrī debitēja Hārtlijs.

Līdz šim Gaslī ir piedalījies četros F-1 posmos, bet Hārtlijs startējis trīs etapos, abiem «Toro Rosso» komandas rindās gatavojoties sezonas pēdējām sacensībām Abū Dabī, kas notiks 26.novembrī.

Gaslī labākais sasniegums ir 12.vieta iepriekšējā posmā Brazīlijā, bet Hārtlijam labākā ir 13.vieta, kamēr vēl divas reizes viņš finišu nesasniedza.

Kā vēstīts, 28 gadus vecais Hārtlijs oktobrī kļuva par pirmo F-1 pilotu no Jaunzēlandes 33 gadu laikā. Viņš jūnijā triumfēja prestižajās Lemānas 24 stundu izturības sacensībās.

Sainss šosezon bija «Toro Rosso» vadošais pilots, jo ieguva 48 no 53 komandas punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu