Jonass FIM sezonas noslēguma ceremonijā saņēmis pasaules čempiona zelta medaļu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass svētdien svinīgā pasākumā Andorā, kur norisinājās Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) sezonas noslēguma pasākums, saņēma savu zelta medaļu par triumfu šī gada pasaules čempionātā motokrosā MX2 klasē.

Jau vēstīts, ka 20 gadus vecais Jonass šogad kļuva par MX2 klases pasaules čempionu un tā pārrakstīja Latvijas motokrosa vēsturi.

Svētdien Andorā tika godināti un apbalvoti pasaules čempioni visos motosporta veidos, sākot ar motokrosu un motošoseju, beidzot ar enduro un triālu.

Zīmīgi, ka Jonasam šī nebija pirmā reize šādā pasākumā, jo savulaik viņš divas reizes kļuva arī par pasaules junioru čempionu, triumfējot 85 un 125 kubikcentimetru klasēs.

«Esmu priecīgs, atgriežoties FIM balvu pasniegšanas ceremonijā. Saņēmu savu medaļu un biju kopā ar izciliem čempioniem,» pēc apbalvošanas ceremonijas sociālajā vietnē «Twitter» rakstīja Jonass.

Nākamā sezona Jonasam būs pēdējā pasaules čempionāta MX2 klasē, bet pēc tam viņam būs jāpāriet uz prestižāko MXGP.

Jau vēstīts, ka Jonasu nākamajā sezonā trenēs beļģis Harijs Evertss, kurš pats pasaules čempionātā triumfējis četras reizes, bet viņa dēls Stefans Evertss to paveica pat desmit reižu.

Vēl 2015.gadā latvieti trenēja Stefans Evertss, bet arī tad bijusi sadarbība arī ar viņa tēvu. Savukārt 2016.gadā ar viņu strādāja piecas reizes par čempionu kļuvušais Žoels Smetss, kamēr šogad to darīja Marks de Rūvers no Nīderlandes.

Līdz Jonasa triumfam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu