Rallijs Sarma arī 2018. gadā saglabās vienas dienas sacensību formātu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

Nenoliedzami rallijs Sarma ir viens no gaidītākajiem rallijiem Baltijas reģionā. 2017. gadā ieviestais vienas dienas sacensību formāts lieliski attaisnoja organizatoru cerības un guva ļoti pozitīvas atsauksmes. Tādēļ rallijs Sarma arī 2018. gadā saglabās šo formātu – cīņa par punktiem Latvijas un Igaunijas rallija čempionātos, kā arī Vēsturisko automobiļu kausā un Latvijas Rallijsprinta čempionātā notiks 10. februārī Gulbenes novadā.

Pēc gada pārtraukuma ralliju Sarma par savu čempionāta posmu atkal ir izvēlējušies ziemeļu kaimiņi, kuri vienmēr ir bijuši bieži viesi un pretendenti uz uzvaru rallijā. Igaunijas čempionāta dalībnieki papildinās rallija dalībnieku pulku. Tādējādi paredzams, ka abu valstu rallija čempionātu dalībnieku, rallijsprinta dalībnieku un vēsturisko auto rallija dalībnieku kopējais skaits pārsniegs septiņdesmit. Tajā pašā laikā par ralliju Sarma interesi ir izrādījuši daži ārvalstu sportisti, kuri domā par treniņu iespējām rallijā Sarma pirms WRC posma Zviedrijā. Iespējams, ka rallija līdzjutējus iepriecinās arī kāda vēl Latvijā neredzēta rallija ekipāža.

Rallija Sarma 2018 uzvarētāji tiks noskaidroti deviņos ātrumposmos, kuru kopējais garums būs 109,56 km. Tajā tiks iekļauti vairāki klasiskie rallija Sarma ātrumposmi, kas nav izmantoti vairāk kā desmit gadus. Neiztrūks arī pārsteigumi – viens no ātrumposmiem būs pilnīgi jauns. Turklāt, kā jau katru gadu, neizpaliks arī nakts ātrumposmi – ar diviem tādiem tiks noslēgts rallijs Sarma 2018. Jāpiemin, ka vēsturiskā rallija un rallijsprinta dalībniekiem būs jāveic saīsināta distance un tie finišu sasniegs krietni pirms tumsas iestāšanās.

Lai nodrošinātu raitu rallija norisi, rallija ceremoniālā atklāšana, līdzīgi kā pērn, notiks iepriekšējās dienas vakarā, pulksten 19:30. Rallija starts paredzēts 10. februārī pulksten 9:30 un pirmā sporta automašīna rallija finišu sasniegs pulksten 19:00. Sacensību diena tiks noslēgta ar apbalvošanas ceremoniju pulksten 21:00.

Plašāku informāciju par naktsmītnēm meklējiet Gulbenes novada tūrisma informācijas vietnē www.visitgulbene.lv Rallija Sarma jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook un Twitter, savukārt rallija gids un cita oficiālā informācija ir atrodama www.autorally.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu