Uz Dakāru dodas klasiskās piedziņas MINI ar 340 ZS

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MINI

MINI un autosports vienmēr ir bijuši saistīti vārdi. Jau kopš kompānijas pirmsākumiem šie mazie automobilīši ir piedalījušies visdažādākajās sacensībās!

Pagātnē MINI plūkuši uzvaras laurus Montekarlo rallijā, mūsdienās startējuši gan WRC, gan rallijkrosā, gan rallijreida sacensībās. Šā gada Dakaras rallijreidam MINI ir izstrādājis jaunu auto.

Šis klasiskās piedziņas MINI John Cooper Works Buggy ir aprīkots ar 3,0 litru 6 cilindru dīzeļdzinēju kurš attīsta 340 zirgspēkus un 800 Nm griezes momentu! Dzinējs izstrādāts, par pamatu ņemot BMW TwinPower Turbo tehnoloģiju. Auto nesošo daļu veido cauruļu karkass un oglekļa šķiedras un kevlara virsbūve.

Vācu X-raid komandas rīcībā gan nebūs tikai vienas ass piedziņas bagiji; bez tiem uz Dienvidameriku tiks sūtīti arī tālāk attīstīti pilnpiedziņas MINI John Cooper Works Rally, kam ir tieši tāds pats sešu cilindru dīzeļdzinējs.

Fotogalerija: MINI John Cooper Works Buggy

X-raid vadītājs Svens Kvands norāda, ka lēmums ne tikai pilnveidot pagājušā gada MINI John Cooper Works Rally, bet arī izstrādāt pilnīgi jaunu klasiskās piedziņas sacīkšu auto ir saistīts ar Dakaras rallijreida noteikumiem, kas šādiem spēkratiem nodrošina zināmas priekšrocības.

Kopumā Vācijas vienība Dakarā startēs ar septiņiem automobiļiem. Trīs MINI bagijus pilotēs Miko Hirvonens (Somija), Braiss Menzīss (ASV) un Jazīds Al-Radži (Saūda Arābija), bet četrus MINI John Cooper Works Rally - Orlando Teranova (Argentīna), Jakubs Pržigonskis (Polija), Žoans 'Nani' Roma (Spānija) Boriss Garafuliks (Čīle).

Fotogalerija: MINI John Cooper Works Rally

2018.gada 6.janvārī Dakaras rallijreids sāksies jau 40. reizi. Tad sportisti no Peru caur Bolīviju dosies uz Argentīnu. Sacensības noslēgsies 20.janvārī Argentīnas pilsētā Kordobā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu