Ferrari draud pamest Formula 1

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALBERT GEA / REUTERS

Ferrari prezidents Serdžo Markione ir izteicis brīdinājumu, ka viņa pārstāvētais zīmols pametīs Formula 1, ja tiks pieņemti viņam nepieņemami čempionāta noteikumi. Tāpat Markione izteicies, ka ikviens, kurš uzskata, ka viņš blefo, «spēlējas ar uguni».

Ferrari jau iepriekš vairākkārt ir izteikuši līdzīgus draudus, tādēļ spēcīgs ir viedoklis, ka komanda no Maranello nekad nepametīs karalisko autosporta veidu. Tomēr Markione uzstāj, ka viņa draudi ir nopietni, vēsta Motorsport.com.

«Daži saka, ka mūsu draudi par regulējumiem, ko paredzēts pieņemt pirms 2020. - 2021. gada sezonas, ir blefs, taču viņi spēlējas ar uguni,» tradicionālajās Ziemassvētku pusdienās ar medijiem pirmdien sacījis Markione.

Viņš norāda, ka pašreizējais līgums starp komandām un F-1 organizatoriem dod vairāk brīvības un komandām ir vairāk iespēju apsvērt alternatīvas. Piemēram, iespēja izveidot Formula 1 līdzīgu sacensību seriālu. Markione uzskata, ka tas ir apsverams jautājums, ja vien F-1 čempionātā startējošās komandas apvienotu spēkus.

Pēc Ferrari bosa teiktā šādu sacensību seriālu varētu ieviest jau 2020.-2021. gada sezonā. «Mēs šādu iespējamību nevaram ignorēt, taču es labprāt no tās izvairītos, ja vien iespējams. Es gribētu palikt Formula 1, taču ir jāatrod kompromiss, kas neliedz iespēju Ferrari katrās sacensībās parādīt savus gēnus.»

Tāpat Markione norāda, ka gadījumā, ja izdotos pierunāt arī citas komandas, būtu jāvērtē alternatīva sacīkšu seriāla veidošanas ekonomiskie aspekti. Viņaprāt gan tas ir paveicams.

Lai vai kā, Markioni neapmierina tas, ka jaunie Formula 1 saimnieki, Liberty Media, tai skaitā Ross Brauns, vēlas vienkāršot bolīdu tehnisko pusi. Un tas nav F-1 garā.

«Mēs esam daļa no F-1 vēstures, tādēļ labi saprotam šo sporta veidu. Mums pat ir atsevišķs autosporta departaments, kas strādā tikai ar F-1. Ir jāmeklē līdzsvars starp mūsu un Liberty Media interesēm. Ceru, ka mums to izdosies atrast savlaicīgi, lai Ferrari izvairītos no Ferrari aiziešanas,» - tā Markione.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu