Latvija nākamsezon būs pārstāvēta kā Eiropas, tā pasaules rallija čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/SportsRacingTechnologies

Jaunais Latvijas pilots Mārtiņš Sesks ekipāžā ar pieredzējušo Renāru Franci nākamajā sezonā aizvadīs pilnu Eiropas rallija čempionāta (ERČ) junioru sacensību sezonu, kamēr Latvijas komanda «Sports Racing Technologies» (SRT) brauks arī pasaules čempionātā (WRC).

Kā vēsta komanda «LMT Autosporta Akadēmija», Sesks ar Franci aizvadījuši treniņnometni Lapzemē un sezonu sāks nākamajā nedēļas nogalē gaidāmajā rallijā «Alūksne».

Francis pauž, ka Seskam ir liels talants un cer uz lielisku sadarbību, kā arī paredz augstus rezultātus Eiropas rallija čempionātā.

«Mārtiņu pazīstu un sekoju viņa sniegumam, jo abi esam no Liepājas. Mārtiņš ar autosportu nodarbojas jau no bērnības un tāpēc nav jābrīnās, ka šajā sezonā priekšroka tiek dota ERČ. Mārtiņam ir jāaug un ticu, ka pirmajā sezonā kopīgiem spēkiem varam iekļūt starp labākajiem sportistiem,» komanda citē Franci.

Sesks līdz šim brauca vienā ekipāžā ar Andri Mālmani. Jaunais pilots pauž, ka nevēlas nosaukt precīzu mērķi 2018.gada sezonai, tomēr grib sasniegt pēc iespējas augstāku rezultātu. «Saprotu arī, ka pirmā sezona ERČ nebūs vienkārša,» izteicies Sesks.

Kā pauž «LMT Autosporta Akadēmija», uzsvaru ekipāžai paredzēts likt uz Eiropas rallija čempionātu «Junior U27» ieskaiti, braucot visos etapos. Pērn Latvijas etapā Sesks šajā ieskaitē guva otro vietu.

Nākamajā sezonā ERČ būs astoņi posmi, sešiem no tiem risinoties arī junioru ieskaitē. Sezona marta otrajā pusē sāksies Azoru salās.

Tikmēr SRT komanda paziņojusi, ka nākamajā sezonā startēs gan Eiropas, gan arī pasaules rallija čempionātos.

Kaut komanda to pašlaik neizpauž publiski, visticamāk, WRC ieskaitē plāno braukt Ralfa Sirmača un Artūra Šimina ekipāža, kas startēs junioru čempionātā jeb JWRC.

Nākamajā sezonā JWRC čempionātu organizēs pazīstamā «M-Sport» komanda, nodrošinot arī ļoti labas balvas. Jau iepriekš izskanējis, ka Sirmacis un Šimins izrādījuši interesi par šo čempionātu, bet decembra otrajā pusē «M-Sport» atklāja, ka starp līdz šim pieteikumus iesniegušajiem ir arī kāda Latvijas ekipāža. Pieteikšanās noslēgsies 16.janvārī, kad arī dalībnieki kļūs publiski zināmi.

Čempionāta uzvarētāji saņems jaunu «Ford Fiesta R5» automašīnu, 200 «Pirelli» riepas, kā arī degvielu dalībai 2019.gada WRC2 čempionātā.

Šimins un Sirmacis pērn rudenī pēdējā brīdī atsauca dalību no ERČ Latvijas posma, pavēstot, ka 2018.gadā cer startēt pasaules autorallija čempionātā WRC2 klasē.

SRT komandā bez Sirmača ir arī piloti Nikolajs Grjazins, Vitālijs Grjazins, Rauls Jētss un Ulivers Sūlbergs.

«Šobrīd komanda aktīvi strādā un gatavojas jaunajai sezonai, jo pirmie starti gaidāmi jau nākamnedēļ Alūksnē, kur startēs mūsu jaunākais braucējs Ulivers Sūlbergs, kā arī ar «Sigdalsrally» Norvēģijā, kur uz starta stāsies Nikolaja Grjazina ekipāža,» paudis SRT vienības vadītājs Ģirts Krūzmanis. «Kopumā komanda plāno turpināt startēt Eiropas, pasaules rallija un rallijkrosa čempionātos, kā arī turpināt strādāt pie nopietnas treniņu programmas, lai piloti būtu pēc iespējas labāk sagatavoti gaidāmajiem startiem.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu