«Dakaras» 6.posmā uzvar Sainss; rallijreidu Bolīvijā sagaida ar protestiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Dakaras» rallijreida sestajā posmā ceturtdien vieglo automašīnu klasē uzvarēja spānis Karloss Sainss, kamēr sportisti Bolīvijas galvaspilsētā Lapasā tika sagaidīti ar protestiem.

«Peugeot» spāņu braucējs Sainss sestā posma distanci veica divās stundās 53 minūtēs un 30 sekundēs. Otro vietu ieguva viņa komandas biedrs un trīspadsmitkārtējs šo sacensību uzvarētājs Stefans Peteransels no Francijas, kurš bija četras minūtes un sešas sekundes lēnāks, taču tas viņam netraucēja saglabāt ļoti pārliecinošu vadību kopvērtējumā.

Trešajā vietā finišēja Nasers Al-Atija no Kataras, kurš brauc ar «Toyota» spēkratu. Al-Atija Sainsam zaudēja piecas minūtes un piecas sekundes.

Peteransels pauda gandarījumu, ka pēc mīkstajām tuksneša kāpām rallijreids turpinājās pa daudz cietāku segumu.

«Lielākā problēma ir augstums virs jūras līmeņa. Zaudējām daudz spēku un ir grūti koncentrēties, smadzenes strādāja lēnāk. Šis posms vairāk bija kā pārbrauciens, kurā lieki neriskējām,» teica francūzis.

Kopvērtējumā pēc sešiem posmiem Peteransels savu tuvāko sekotāju Sainsu apsteidz par 27 minūtēm un desmit sekundēm, kamēr trešais ir Nīderlandes pārstāvis Bernards ten Brinke («Toyota»), kurš atpaliek jau vairāk nkā stundu un 20 minūtes.

Motociklu ieskaitē posmā uzvarēja ar KTM braucošais francūzis Antuāns Meo, kurš distanci veica vienā stundā 54 minūtēs un desmit sekundēs. Pusminūti viņam zaudēja argentīnietis Kevins Benavidess («Honda») un austrālietis Tobijs Praiss (KTM).

Tikmēr trīs minūtes un 27 sekundes uzvarētājam piekāpās francūzis Adrjēns van Bēferēns («Yamaha»), kurš līdz ar to zaudēja līderpozīciju kopvērtējumā.

Par līderi motociklu klasē kļuvis Benavidess, kurš tagad par vienu minūti un 57 sekundēm apsteidz van Bēferēnu, bet trešais ir austrietis Matīass Valkners, kurš zaudē divas minūtes un 50 sekundes.

Jau ziņots, ka otrdien muguras traumas dēļ no sacensībām izstājās pērnā gada «Dakaras» rallijreida uzvarētājs motociklu klasē Sems Sanderlends no Lielbritānijas.

Ceturtdien sacensību dalībniekus Bolīvijas galvaspilsētā sagaidīja apmēram 100 protestētāji, kurus ar asaru gāzi izdzenāja policija, lai viņi netraucētu rallijreida norisei.

«Gribam slimnīcas, nevis Dakāru,» sauca protestētāji, paužot pretenzijas pret Bolīvijas prezidentu Evo Moralesu, kurš pie varas ir kopš 2006.gada un savu amatu cer saglabāt līdz pat 2025.gadam. Protestētāji ar ūdens pudelēm un krēsliem mēģināja apmētāt kolonnas priekšā braucošo auto.

Piektdien rallijreida braucējiem ir brīvdiena, nākamie divi posmi notiks Bolīvijā, bet sacensību devītais etaps finišēs Argentīnā, kur norisināsies atlikušie pieci posmi. Rallijreids noslēgsies 20.janvārī ar 14.posma finišu Kordovā.

Pērn sacensībās vieglo automašīnu konkurencē uzvarēja Peteransels, kurš karjerā «Dakaras» rallijreidā ir uzvarējis 13 reizes un ir panākumiem bagātākais šo sacīkšu dalībnieks. Savukārt motociklu ieskaitē labākais bija Sanderlends.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu