Laika apstākļu dēļ atcelts «Dakaras» rallijreida 9. posms

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ikgadējā «Dakaras» rallijreida organizētāji pirmdien paziņoja, ka viņiem nav bijis citas iespējas, kā vien 9. posmu atcelt.

Kā šāda soļa iemeslu organizētāji min sliktos laika apstākļus reģionā starp Tupisu Bolīvijā un Saltu Argentīnā. Proti, pastāv bažas, ka sacīkšu dalībniekus pavadošais personāls nevarētu pagūt ierasties «Dakaras» rallijreida bāzes nometnē, lai veiktu tehnikai nepieciešamās apkopes un to sagatavotu nākamās dienas posmam. Tādējādi «Dakaras» karavāna no Tupisas uz Saltu devās pa koplietošanas ceļiem un tur veica nepieciešamos sagatavošanās darbus.

Šā gada «Dakaras» rallijreids strauji tuvojas finišam, jo atlikuši vien trīs posmi, kas jāveic Argentīnas teritorijā. Desmito dalībnieki veiks šodien, un to veido 424 km garš brauciens pa koplietošanas ceļiem un 373 km garš speciālais ātrumposms. Tas sāksies Saltā un finišēs Belenā.

Jau ziņots, ka motociklu ieskaitē kopvērtējuma līderis ir francūzis Adrjēns van Bēferēns («Yamaha»). Automašīnu klasē vadībā aizvien ir francūzis Stefans Peteransels no «Peugeot» vienības.

Rallijreids noslēgsies 20. janvārī ar 14. posma finišu Kordovā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu