Sainss sper soli pretī otrajam «Dakaras» rallijreida uzvarētāja titulam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Leģendārais spāņu braucējs Karloss Sainss no «Peugeot» komandas trešdien pēc sekmīga snieguma sarežģītā «Dakaras» rallijreida posmā un pietuvojās savam otrajam šo sacensību čempiona titulam.

Trešdien sacensību dalībniekiem bija jāveic sarežģīts 485 kilometrus garš 11.ātrumposms no Argentīnas pilsētas Belenas līdz Čilesito. Automašīnu konkurencē par uzvarētāju kļuva Nīderlandes braucējs Bernhards ten Brinke no «Toyota», kurš finišēja pēc četrām stundām, desmit minūtēm un 54 sekundēm.

Tikmēr otrais bija «Peugeot» braucējs Sirils Desprē no Francijas, kurš zaudēja četras minūtes un 35 sekundes, bet trešais, atpalikdams vēl piecas sekundes, bija Sainss.

«Šis posms bija viena no «Dakaras» klasikām. Es 2009.gadā šeit pazaudēju uzvaru kopvērtējumā, lai gan etapu sāku ar 30 minūšu pārsvaru,» izteicās Sainss.

Līdz ar to Sainsam izdevies nostiprināties kopvērtējuma vadībā, turklāt sacensību rīkotāji nolēma atcelt viņam piešķirto desmit minūšu sodu, ko viņš pirmdien saņēma par pārāk bīstamu kvadricikla apdzīšanu.

Tikmēr Sainsa sīvākais konkurents kopvērtējumā, visu laiku titulētākais «Dakaras» rallijreida dalībnieks Stefans Peteransels no Francijas trešdien bija ceturtais - desmit sekundes aiz pirmā trijnieka.

Trīs posmus pirms finiša Sainss ir līderis, bet Peteransels viņam tagad zaudē vienu stundu un 45 sekundes, kamēr Nasers Al-Atija no Kataras, kurš brauc ar «Toyota» automašīnu, atpaliek par vienu stundu, 24 minūtēm un divām sekundēm.

«Dakaras» rallijreidā Sainss līdz šim vienīgo reizi triumfējis 2010.gadā.

Savukārt motociklu ieskaitē tuvu uzvarai kopvērtējumā ir austrietis Matiass Valkners (KTM), lai gan viņš trešdien bija vien piektais. Par etapa uzvarētāju kļuva austrālietis Tobijs Praiss (KTM), kurš par vienu minūti un 38 sekundēm apsteidza argentīnieti Kevinu Benavidesu («Honda»), bet trešais bija ar KTM braucošais francūzis Antuāns Meo.

Tikmēr Valkners no uzvarētāja trešdien atpalika par 11 minūtēm un vienu sekundi, bet kopvērtējumā viņam joprojām ir solīds pārsvars, jo viņš par tieši 32 minūtēm apsteidz Benavidesu, kamēr trešais, atpalikdams teju 40 minūtes, ir Praiss.

Jau vēstīts, ka slikto laika apstākļu dēļ tika atcelts pirmdien paredzētais devītais posms.

Rallijreids noslēgsies sestdien ar 14.posma finišu Kordovā.

Pērn sacensībās vieglo automašīnu konkurencē uzvarēja Peteransels, kurš karjerā «Dakaras» rallijreidā ir uzvarējis 13 reizes un ir panākumiem bagātākais šo sacīkšu dalībnieks. Savukārt motociklu ieskaitē labākais bija brits Sems Sanderlends, kurš traumas dēļ šogad izstājās jau ceturtajā posmā.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu