Ar WRC braucoši ukraiņi vadībā pēc Alūksnes rallija pirmajiem ātrumposmiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Ar WRC automašīnu braucoša Ukrainas ekipāža ar pilotu Valēriju Gorbanu piektdien izvirzījās vadībā pēc Latvijas rallija čempionāta sezonu atklājošā Alūksnes rallija pirmajiem diviem ātrumposmiem.

Gorbana ekipāža brauc ar «Mini John Cooper Works WRC» mašīnu un pēc nakts apstākļos aizvadītajiem pirmajiem dopiem par 5,13 sekundēm apsteidz Jāni Berķi ar stūrmani Edgaru Čeporju («Ford Fiesta R5»).

Abos pirmajos ātrumposmos uzvarēja ukraiņi, kas pēdējos gados regulāri startējuši arī pasaules čempionātā, tomēr viņu pārsvars nav liels. Tieši Gorbana un Berķa ekipāžas tiek uzskatītas par galvenajām favorītēm, tāpēc pirms starta saņēma pirmos divus numurus.

Savukārt trešo vietu šobrīd ieņem igauņa Ranno Bundsena ekipāža («Mitsubishi Lancer Evo VIII»), kas atpaliek 12,20 sekundes.

Pēc pirmā ātrumposma otrajā vietā bija igaunis Egons Kaurs «Ford Fiesta Proto», tomēr otrajā viņš zaudēja sešas minūtes.

Gorbana ekipāža pašlaik atrodas LRČ ABS klases vadībā, Bundsens ir priekšā LRČ1 ieskaitē, LRČ2 klasē līderi ir Emīls Blūms un Kaspars Veiss («Mitsubishi Lancer Evo IX»), bet LRČ3 klases priekšgalā ir Mārtiņš Sesks ar Renāru Franci («Peugeot 208 R2»).

Sacensības sestdien turpināsies ar septiņiem ātrumposmiem. Pirms starta sacensībām pieteicās vairāk nekā 100 ekipāžas, kas ir pēdējo gadu lielākais dalībnieku skaits.

Pirms gada par Alūksnes rallija uzvarētāju kļuva soms Kalle Rovanpere, kurš šogad karjeru turpinās pasaules čempionātā WRC2 klasē un Latvijā vairs nestartēs. Otrais toreiz finišēja krievu pilots Nikolajs Grjazins, kurš šoreiz jauno rallija sezonu uzsāks pēc sacensībām nedēļas Norvēģijas čempionāta pirmajā posmā.

Latvijas čempionāta sezona sastāvēs no septiņiem posmiem, otrajam pēc mēneša notiekot Gulbenē, kad tiks aizvadīts rallijs «Sarma».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu