Pasaules čempions Ožjē pārliecinoši triumfē sezonas pirmajā WRC posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Franču autosporta zvaigzne Sebastjans Ožjē no «M-Sport» komandas svētdien uzvarēja pasaules čempionāta autorallijā (WRC) sezonas pirmajā posmā Montekarlo.

Pieckārtējais pasaules čempions Ožjē jau no pirmās sacensību dienas bija līderis, šo godu neatdodot ne reizi. Posma noslēgumā viņš par 58,3 sekundēm apsteidza «Toyota» komandas braucēju Otu Tenaku no Igaunijas, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viens šīs vienības pārstāvis Jari Mati Latvala no Somijas.

Ožjē kļuvis par pirmo braucēju, kurš piecus gadus pēc kārtas uzvarējis Montekarlo rallijā, bet kopumā viņš šajās sacensībās triumfējis jau sešas reizes. Rekords ar septiņiem panākumiem pieder viņa leģendārajam tautietim Sebastjanam Lēbam.

Savukārt augstajā 11.vietā kopējā ieskaitē šajā posmā ierindojās iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempions Kalle Rovanpere no Somijas, kurš startēja ar «Škoda» spēkratu. WRC2 ieskaitē 17 gadus vecais soms bija otrais.

Ožjē un Tenaks iepriekšējā sezonā bija komandas biedri, bet starpsezonā igaunis pievienojās «Toyora» rūpnīcas komandai.

Iepriekšējā sezonā triumfēja Ožjē, izcīnot savu piekto WRC titulu pēc kārtas. Savukārt par vicečempionu kļuva Beļģijas pilots Tjerī Nevils no «Hyundai» komandas, kurš pēc pirmās dienas ir devītais, bet bronzu izcīnīja Tenaks, kurš tika atzīts par pērnā gada Igaunijas labāko sportistu.

Šosezon WRC kalendārā ir 13 posmi, sezonai noslēdzoties novembra vidū ar etapu Austrālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu