Šosezon Latvijas rallijkross startēs čempionāta statusā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Pēc vairākām veiksmīgi aizvadītām Latvijas rallijkrosa kausa sezonām šogad tas sasniedzis Latvijas Rallijkrosa čempionāta statusu. 2018. gada sezonā kopumā paredzēti seši čempionāta posmi, bet sezonas atklāšana 26.maijā Rīgā, TVNET informēja čempionāta organizētāju pārstāvis Ritvars Podziņš.

Latvijas čempionāta rallijkrosā atklāšana paredzēta ar «Latvijas Nafta Grand Prix» posmu 26. maijā Biķernieku sporta bāzē. Otrais posms «SKN Sports Grand Prix» notiks 9. jūnijā Biržos, Barona trasē. Sezonas vidū, 14.-15. jūlijā, trešais posms atgriezīsies Rīgā, Biķernieku sporta bāzē, kam paralēli notiks arī «Baltic Sea Cup» NEZ kroskartu čempionāts. 4.augustā, ceturtais LČ posms «Latvijas Nafta Grand Prix» būs leģendārajā Bauskas «Mūsa Raceland» trasē. Piektais posms «Valtek Grand Prix» 18.augustā Jelgavā, atjaunotajā trasē «Rullītis». Savukārt sezonas noslēgums «333 Grand Prix» norisināsies Ropažos, sporta kompleksā «333».

Jānis Bergs, Latvijas Rallijkrosa čempionāta organizators: «Redzam, ka ieguldītais darbs nes augļus, aizvadītajā sezonā pierādījām, ka varam organizēt sacensības, piesaistot gan pietiekamu skaitu sportistu, gan ir liela interese no skatītāju puses. Sarežģītākie vienmēr ir finanšu jautājumi, bet arī tos ar posmu atbalstītājiem esam atrisinājuši un veiksmīgi turpinām sadarboties. Pagājušajā gadā vairāk domājām par sportistiem, šogad papildus esam ieguldījuši laiku un padomājuši par apmeklētājiem.»

Paredzēts, ka sacensībās piedalīsies liels skaits braucēju gan no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, gan šobrīd noris sarunas ar krievu, baltkrievu un somu sportistiem. Arī šogad paredzams, ka lielākais braucēju skaits būs LADA RX klasē.

«Kad strādājam pie sacensību organizēšanas, ļoti daudz tiek domāts «no sportista» skatu punkta. Uz savas ādas esmu izbaudījis daudzas un dažādas sacensības un redzējis organizatoru veiksmes un kļūdas. Savā darbā turpinām veiksmīgās lietas un cenšamies mācīties ne tikai no savām, bet arī citu kļūdām. Ja atskatāmies uz pagājušā gada sezonu, tad gan sev, gan sportistiem novēlu, lai nebūtu tādas dubļu cīņas, kādas piedzīvojām Bauskā, bet gribētos vairāk ātru un aizraujošu sacensību, par ko arī rūpēsimies,» tā Rallijkrosa organizators, Latvijas čempions rallijkrosā Ivo Traubergs.

31.janvārī Rīgā notikušajā LAF Krosa komisijas biedru sapulcē par jauno komisijas vadītāju tika ievēlēts Gunārs Kosojs. Sabiedrībā pazīstams kā sacensību vadītājs, galvenais tiesnesis un komisārs pārņems Krosa komisijas vadību pēc 18 gadu ilgas Intas Ulmes darbošanās šajā amatā. Gunārs Kosojs savā komandā – komisijas padomē – saglabāja lielāko daļu līdzšinējo biedru: Intu Ulmi, Arni Vēzu, Ivo Traubergu, Jāni Beļakovu, Jāni Kozlovski un Viesturu Saukānu. Komisijas padomes sastāvs tika paplašināts ar Jāni Bergu (rallijkrosa organizatoru pārstāvis), Arni Odiņu (autokrosa organizatoru pārstāvis), Gintu Freimani (tehniskā komisija) un Mārtiņu Lapsu (folkreisa un tiesnešu pārstāvis).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu