Divi latvieši sāk moto ekspedīciju no Austrālijas uz Rīgu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Šonedēļ uz Austrāliju devās divi drosmīgi latviešu kungi – Mārtiņš Sils un Ģirts Vilnis, kuriem sirdij tuva braukšana ar motocikliem un vēlme izzināt pasauli, tāpēc viņi sākuši ekspedīciju «2 rati 2 kontinenti». Mērķis – ar motocikliem nobraukt aptuveni 35 tūkstošus kilometru, no Austrālijas atpakaļ uz Rīgu.

Viens no ekspedīcijas dalībniekiem Mārtiņš Sils stāsta, ka lielais mērķis ir atgriezties Rīgā šā gada 18. novembrī par godu Latvijas simtgadei. Vaicājot, kas ir iekšējais dzinulis piedalīties šādā ekspedīcijā, motociklists smej, ka grūti iedomāties, kā vispār ko tādu var nedarīt. Mārtiņam Silam, kurš jau vairāk nekā 20 gadus ir dēkainis un piedzīvojumu meklētājs, braucot ar motociklu, kāpjot kalnos un ceļojot, tas veido to īsto dzīves krāsu. «Var jau visu laiku pelnīt naudu, bet vai tas dos dzīvei to garšu? Noteikti ne,» tā savu dzīves nostāju skaidro dēkainis. Ceļojot automašīnā, cilvēks ir noslēgtā telpā, turpretī ar motociklu iespējams izjust pilnībā visas smaržas, vēju, aukstumu un karstumu.

Braucot tik garās ekspedīcijās, iespējas paņemt līdzi mantas ir visai ierobežotas, tāpēc katram kungam šoreiz jāietilpst aptuveni 100 litru lielās mantu kastēs. «Uzvalku un lakādas kurpes līdzi nepaņemsi, tāpēc ir tiešām tikai pats minimums – mazliet apģērba, lietas motociklam, piemēram, rezerves kameras. Citi ņem līdzi rezerves riepas, mēs tā nedarīsim, jo tas krietni palielinās mantu apjomu, turklāt arī braukt tad ir neērti,» tā stāsta ekspedīcijas dalībnieks.

Ekspedīcija sadalīta trīs posmos, jo divas reizes ceļotāji atgriezīsies Latvijā - uzreiz uz pieciem mēnešiem, kas ir aptuvenais braukšanas laiks, doties prom ir neiespējami: jāsatiek ģimene un jāizdara darba lietas. Pirmajā posmā Austrālijā paredzēts nobraukt aptuveni 15 tūkstošus kilometru, turklāt ne tikai pa lielceļiem, bet ir plāns arī šķērsot tuksnesi. «Mēs nebraucam ar klasisku ielas motociklu, bet gan ar adventure tipa moci, ar kuru var diezgan ātri tikt uz priekšu pat tur, kur īsti nav ceļa,» skaidro ceļotājs.

Abi kungi šajā ekspedīcijā pildīs arī dažādus skolēnu iesūtītus uzdevumus, piemēram, noskaidrot, kura putna saucienus atdarina Austrālijas radio signāls. Kopumā pirmajam Austrālijas posmam šādi uzdevumi vien ir jau aptuveni 100.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu