Dramatiska 10 000 zirgspēku eksplozija Fīniksā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Iepriekšējā nedēļas nogalē Fīniksā, Arizonas štatā norisinājās kārtējās Nacionālās hotrodu asociācijas (NHRA) dragreisa čempionāta sacensības.

Iespaidīgs incidents tajās notika, kad uz starta viens otram līdzās stājās septiņpadsmitkārtējais čempions Džons Forss (John Force) un Džonijs Lindbergs (Jonnie Lindberg).

Abi Funny-car klases braucēji dueli sāka līdzīgi, taču Forss ātri vien izvirzījās vadībā un pārsvaru palielināja līdz pat finiša līnijai, kad ar iespaidīgu blīkšķi un liesmu šovu eksplodēja viņa vadītā Chevrolet Camaro SS zirgspēku motors.

Šis 10 000 zirgspēku agregāts, ko darbina nitrometāna un metanola degviela, automobili

līdz aptuveni 500 kilometriem stundā spēj paātrināt mazāk nekā četrās sekundēs.

Eksplozijas brīdī gaisā uzšāvās ne tikai vārsti un virzuļi, bet visa Forsa mašīnas virsbūve. Pats auto tikmēr nekontrolējami mētājās pa dragreisa taisni un uztriecās Lindberga spēkratam.

Abiem pilotiem, jo īpaši Forsam, acīmredzot ir ļoti gādīgi sargeņģeļi. Lindbergs no vraka spēja izkāpt pats un mediķi viņam nekonstatēja nekādas traumas, savukārt Forss tika nogādāts slimnīcā pārbaužu veikšanai. Arī viņam nozīmīgas traumas konstatētas netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu