Kolumbiete Kalderona kļuvusi par «Sauber» testpiloti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Enric Fontcuberta / EFE

Kolumbiete Tatjana Kalderona kļuvusi par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandas «Sauber» testpiloti, otrdien paziņoja vienība.

Pašlaik 24 gadus vecā kolumbiete, kura iepriekšējā sezonā GP3 seriālā ieņēma 18.vietu, pirms tam bija braucēju attīstības programmā, bet tagad kļuvusi par testpilpoti.

Viņas pienākumos būs braukšana simulatorā un darbs ar inženieriem, kā arī testpilote būs kopā ar komandu vairākos pasaules čempionāta posmos.

«Tatjana ļoti daudz strādā, ar savu koncentrēšanos un pašaizliedzību iedvesmojot komandu. Viņa ir progresējusi, attīstot savas psiholoģiskās un fiziskās spējas,» atzīmē komandas direktors Freds Vasers.

Šajā sezonā «Sauber» vienībā startēs zviedrs Markuss Ēriksons un francūzis Šarls Leklerks, bet rezerves pilota loma atvēlēta itālim Antonio Džovinaci.

«Sauber» bija pirmā F-1 komanda, kurā direktora pienākumus pildīja sieviete. Tiesa, Moniša Kalterborna pērnā gada jūnijā atstāja savu amatu. Tāpat 2014.gadā viena no komandas piesaistītajām braucējām bija šveiciete Simona de Silvestro.

Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados 12 F-1 sacīkstēs piedalījās itāliete Lella Lombardi, bet piecdesmitajos gados trīs sacensībās startēja Marija Terēza de Filipisa. Kopš 1976.gada F-1 sacensībās piedalījušies tikai vīrieši, lai gan vairākas dāmas bijušas testpilotes.

F-1 sezona 25.martā sāksies Melburnā ar Austrālijas «Grand Prix» izcīņu.

Šosezon kalendārā atgriezīsies posmi Francijā un Vācijā, bet no kalendāra izņemts Malaizijas posms, kas tika rīkots kopš 1999.gada. 21 posms ir atkārtots čempionāta rekords, jo tikpat sacensību bija arī pirms diviem gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu