Baumanis kā vienīgais latvietis iekļauts rallijkrosā PČ dalībnieku sarakstā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis kā vienīgais latvietis iekļauts dalībnieku sarakstā šī gada pasaules čempionātam prestižākajā «SuperCar» klasē, vēsta sacensību rīkotāji.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā arī šajā Baumanis gatavojas pārstāvēt STARD vienību, kuru vada pazīstamais austriešu autosportists Manfrēds Štols, un braukt ar «Ford Fiesta» spēkratu.

Kā atklāja latviešu pilots, oficiāls paziņojums par viņa plāniem šajā sezonā būs marta otrajā pusē. Tiesa, viņš jau šajā nedēļā STARD vienības sastāvā piedalījās testos Francijā.

Baumanis pagājušajā sezonā divos posmos sasniedza finālu, labāko rezultātu gūstot Latvijas etapā, kur izcīnīja piekto vietu. Latviešu pilots savu otro pilnu sezonu «SuperCar» klasē noslēdza kopvērtējuma 12.vietā.

2016.gada sezonā Baumanis pārstāvēja «Austria» vienību. Latvietim debijas sezona padevās gana atzīstama, jo viņš tās noslēgumā kopvērtējumā ierindojās dalītā devītajā vietā.

Štols pirms trim gadiem kopā ar Maksu Puheru izveidoja «Austria» vienību, 2015.gada sezonas pēdējā posmā tā gada Eiropas čempionam «Super 1600» klasē Baumanim iedodot iespēju piedalīties sacensībās «SuperCar» klasē. Baumanis šajā posmā izcīnīja ceturto vietu, bet nākamajā gadā viņš jau pilnu sezonu aizvadīja «Austria» vienībā.

Tikmēr Štols pirms 2016.gada sezonas aizgāja no «Austria» vienības, taču aktīvi turpināja darboties autobūvē, kā arī uzturēja kontaktus ar Baumaņu ģimeni.

Iepriekšējā sezonā STARD vienībā startēja arī krievu pilots Timurs Timerzjanovs, kurš gaidāmajā sezonā pārstāvēs «GRX Taneco» vienību.

Kā vēstīts, viens no Latvijas vadošajiem autosportistiem Reinis Nitišs nākamajā sezonā nestartēs pasaules rallijkrosa čempionātā, bet darīs to kontinenta meistarsacīkstēs, pārstāvot somu komandu «SET Promotion».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu