Baltijas ziemas driftā Mārupē uzvar Jirgens un igaunis Norman-Tults

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Svētdien, 11. martā, Mārupes ledus trasē «JIP Mārupīte» ar aizraujošām cīņām tika aizvadītas pirmās Baltijas mēroga ziemas drifta sacensības – «Baltic Winter Drift Cup 2018». Ielas riepu klasē uzvaru izcīnīja «Degviela Motorsport» pilots Māris Jirgens, kamēr galvu reibinošajā sporta «zāģu» ieskaitē uzvara igauņu sportistam Mihkel Norman-Tults, TVNET informēja sacensību organizētāji.

Lai arī nedēļas otrajā pusē Latviju pārņēma atkusnis, ledus Mārupē bija saglabājies un sacensības varēja norisināties. Vienīgās izmaiņas skāra sporta «zāģu» ieskaiti, kurā drošības iemeslu dēļ tika izlaisti treniņbraucieni, uzreiz ķeroties klāt finālbraucieniem. Ielas riepu klasē uz starta izgāja 21 dalībnieks, savukārt sporta riepu ieskaitē spēkiem mērojās 13 piloti. Jāatzīmē, ka, kā jau ziemas driftā ierasts, kvalifikācijas braucieni netika aizvadīti, tandēmu egles veidojot ar izlozes palīdzību.

TOP 32 kārta ielas klasē iesākās ar īstu saldo ēdienu, jo izloze bija lēmusi, ka savā starpā sacentās divi Latvijas PRO drifta grandi – Latvijas, Baltijas un Austrumeiropas čempions Jānis Eglīte un Formula Drift zvaigzne Kristaps Blušs. Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami veseli divi pārbraucieni, kuros beigās labāks izrādījās Eglīte.

Eglīte, kurš sacīkstēs startēja ar divpadsmitgadīgā Nikolasa Bertāna automobili, spēja aizcīnīties līdz TOP 8, kur gan viņš piekāpās igauņa Mihkel Norman-Tults priekšā. Pusfinālā Norman-Tults tika galā ar savu tautieti Jordanu Valdmu, kamēr otrajā pusfinālā par pārsteigumu parūpējās Māris Jirgens, pārspējot bijušo Latvijas un Baltijas PRO drifta čempionu Ingu Jēkabsonu. Cīņā par trešo vietu Valdma pieveica Jēkabsonu, kamēr fināla cīņā starp Jirgenu un Norman-Tults uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pārbrauciens. Tajā labāku sniegumu demonstrēja Jirgens, izcīnot savu pirmo uzvaru driftā.

Sporta riepu klase dalībniekiem bija īpašs izaicinājums, jo pirmie braucieni uzreiz bija tandēmi. Vislabāk šiem apstākļiem spēja adaptēties līdz pusfinālam aizkļuvušie Igors Vozņakovskis, Mihkel Norman-Tults, Kristians Burkovs un Kaspars Mamons. Pirmajā pusfinālā igaunis Norman-Tults demonstrēja tikpat pārliecinošu sniegumu kā ielas riepu ieskaitē un pārspēja Vozņakovski. Tikmēr otrajā pusfinālā Mamons neatstāja cerības Burkovam. Skumt gan Burkovam nevajadzēja, jo cīņā par trešo vietu izrādījās pārāks pār Vozņakovski. Ļoti spraigā un līdzīgā fināla cīņā Norman-Tults spēja uzvarēt Mamonu, kurš tādējādi sacīkstes sporta riepu klasē noslēdza otrais.

Simpātiju balvu no sacensību norises vietas «JIP Mārupīte» saimniekiem ieguva divpadsmitgadīgais drifta talants Nikolass Bertāns, bet speciālā balva no kvadra.lv nonāca pie sporta klases 4. vietas ieguvēja Igora Vozņakovska.

Baltic Winter Drift Cup 2018 rezultāti

Ielas riepu klase

1. Māris Jirgens, BMW 3. sērija

2. Mihkel Norman-Tults, BMW 3. sērija

3. Jordan Valdma, BMW 3. sērija

Sporta riepu klase

1. Mihkel Norman-Tults, BMW 3. sērija

2. Kaspars Mamons, BMW 3. sērija

3. Kristiāns Burkovs, BMW 3. sērija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu