Stupeļa traumu nopietnība pēc smagā kritiena vēl neskaidra; pāriniekam Baksam veikta atslēgas kaula operācija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Vēl nav skaidrības, cik nopietnās traumās pēc smagā kritiena pasaules čempionāta posmā motokrosā ar blakusvāģiem iedzīvojies latviešu kantētājs Kaspars Stupelis, kamēr viņa pāriniekam, nīderlandietim Etjenam Baksam jau veikta atslēgas kaula operācija.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka svētdien Nīderlandē notikušajā pasaules čempionāta pirmajā posmā Baksa un Stupeļa ekipāža jau pirmajā braucienā piedzīvoja smagu kritienu.

Stupelis aģentūrai LETA atklāja, ka Bakss šajā kritienā lauzis atslēgas kaulu, turklāt viņam jau veikta operācija. Tikmēr neskaidrāka situācija ir ap latvieti, kurš pirmdien atgriezās Latvijā.

«Sākotnēji bija plānots Latvijā atgriezties otrdien no rīta, tomēr vakar vakarā nopirku lidojumu uz šo rītu, lai varētu laikus sākt izmeklēšanu un saprast, kas man kaiš. Vakar pēc kritiena šķita, ka varētu būt ziepes kājai un tā virs potītes varētu būt lauzta, tomēr varēju paiet. Man pazīstams ārsts tā arī teica - ja vari pielikt kāju pie zemes, lauzta tā nav. Ja ir problēmas muskulim vai cīpslai, to varēs pārbaudīt tikai pēc 24 stundām, kad būs nogājusi tūska,» izteicās Stupelis. «Paiet varu, bet kliboju.»

«Savukārt ribās pēc manas personīgās diagnozes jābūt lūzumam vai vismaz plīsumam. Tā saka mana iepriekšējā pieredze,» uzsvēra Stupelis.

Bakss šorīt Stupelim jau esot atsūtījis īsziņu, ka šajā nedēļas nogalē jāpiedalās Nīderlandes čempionātā. Latvietis par to gan neesot tik pārliecināts. Ja situācija ap viņa pārinieku ir salīdzinoši vienkāršāka, jo Stupelis startējis arī astoņas dienas pēc atslēgas kaula operācijas, tad verdikts par Latvijas sportista traumu nopietnību vēl nav iegūts.

Stupelis arī atzina, ka Baksam varētu būt neliels smadzeņu satricinājums, jo pilota ķivere pēc kritiena bija pamatīgi cietusi, turklāt «zvaigznītes» rādījušās arī latvietim.

Latvietis norādīja, ka teorētiski varētu izlaist šīs nedēļas nogales sacensības, bet pēc nepilnām divām nedēļām gaidāms otrais pasaules čempionāta posms.

Svētdien planētas meistarsacīkšu pirmajā posmā septīto vietu ieguva Latvijas kantētājs Elvijs Mucenieks un Francijas pilots Valentēns Žiro. Viņi uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrajā nefinišēja.

Tiesa, jau sestdien treniņā Mucenieks pēc kritiena lauzis plaukstas kaulu, tomēr tik un tā piedalījies sacensībās.

Par svētdienas sacensību uzvarētāju kļuva nīderlandieši Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, bet astotie posmā bija latviešu kantētājs Lauris Daiders un igauņu braucējs Kertu Variks.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004. gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 13 posmiem notiks Latvijā, sestajam etapam jūnijā risinoties Cēsīs, bet desmitajam posmam jūlijā notiekot Stelpē.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu