«MXGP of Latvia» trases konfigurācijā veiktas būtiskas izmaiņas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ray Archer - KTM Images

12. un 13. maijā jau devīto reizi Latvijā, «Zelta Zirga» mototrasē Ķegumā, norisināsies pasaules čempionāts motokrosā, kas ir prestižākais motokrosa seriāls visā pasaulē un kurā spēkiem mērosies visu kontinentu izcilākie motokrosisti. Par «MXGP of Latvia» balvu cīnīsies MXGP un MX2 klases braucēji, kā arī paralēli tiks aizvadītas cīņas Eiropas čempionāta EMX125 un EMX250 klasēs.

Lielākais šā gada jaunums neapšaubāmi ir fakts, ka

pirmo reizi 27 gadu laikā sportisti sacīkstes aizvadīs, braucot pretējā virzienā tam, kāds bijis ierasts Ķeguma trasē.

Vairāku nedēļu garumā trasē tika veiktas būtiskas un darbietilpīgas izmaiņas starta taisnē, tramplīnu un līkumu konfigurācijās. Tāpat tika pārtaisīta laistīšanas sistēma. Nedēļu pirms sacensībām trasē ieradīsies īpaša ekspertu komanda no Anglijas, kas veiks fine-tuning jeb pēdējo slīpēšanu, lai sacensības noritētu visaugstākajā līmenī. Līdz ar to ir skaidrs, ka šogad sportistus sagaida interesanta un sarežģīta trase, kas skatītājiem savukārt ļaus izbaudīt aizraujošas un neprognozējamas sacīkstes visas nedēļas nogales garumā.

Sacensības norisināsies divas dienas. Viss sāksies jau sestdien, 12. maijā, kad no 8:00 līdz 13:00 notiks brīvie treniņbraucieni visām četrām klasēm - EMX125, EMX250, MX2, MXGP. Vēlāk sekos MX2 un MXGP kvalifikācija, bet sestdiena tiks noslēgta ar EMX250 klases pirmo finālbraucienu.

Svētdien, 13. maijā, Ķegumā motori sāks rūkt jau plkst. 9:45, kad savas cīņas aizvadīs EMX125 un EMX250 klases braucēji. Kulminācija visam sekos no plkst. 13:00, kad trasē dosies MX2 un MXGP klases braucēji, kuri aizvadīs pa diviem finālbraucieniem.

Šobrīd ir pāragri runāt par dalībnieku sastāvu gaidāmajam «MXGP of Latvia», jo pirms tam 1. maijā notiks Krievijas «Grand Prix» izcīņa, taču skaidrs ir viens -

uz Ķegumu dosies tā brīža labākie un spēcīgākie braucēji no visas pasaules.

Latviešu faniem noteikti jāsāk gatavot Latvijas karogus, lai atbalstītu latviešu sportistus. Prestižajā MXGP klasē uz starta, iespējams, izies Toms Macuks un Matīss Karro, bet MX2 klasē par uzvaru cīnīsies MX2 klases līderis Pauls Jonass. Tikmēr Eiropas čempionāta ieskaitē plāno startēt Tomass Šileika, Kārlis Sabulis, kā arī citi latviešu braucēji.

«Noteikti visus savus fanus gaidīšu «MXGP of Latvia» pasaules čempionāta posmā Ķegumā, kas notiks 13. maijā. Centīšos darīt visu, kas manos spēkos, lai kopā ar faniem dienas beigās varētu dziedāt Latvijas himnu,» tā Pauls Jonass.

Gan sestdien, gan svētdien būs padomāts arī par bērniem, jo trases teritorijā darbosies bērnu piepūšamās atrakcijas, būs balansa velosipēdi, modelīši un citas izklaides iespējas gan lielākiem, gan mazākiem. Trases teritorijā pulcēsies arī dažādi ēdinātāji.

Tāpat būs padomāts arī par hokeja faniem, jo 12. maija hokeja spēli starp Latvijas un Vācijas nacionālajām izlasēm varēs vērot uz lielajiem ekrāniem, kas atradīsies trasē.

Pasākums ir bez vecuma ierobežojuma. Jauniešiem vecumā no 10 līdz 16 gadiem un senioriem ieejas biļetes cena uz abām dienām būs 25 eiro, bet pieaugušajiem biļete maksās 45 eiro. Tāpat iespējams iegādāties VIP paketi, kuras cena ir 250 eiro. Auto caurlaides cena būs 5 eiro. Tikmēr bērniem vecumā līdz 10 gadiem, kā arī invalīdiem, uzrādot invaliditātes apliecību, būs bezmaksas ieeja.

Papildus ir pieejama B autostāvieta, kas atradīsies blakus trasei. Šīs stāvvietas cena būs 20 eiro. Tāpat iespējams iegādāties arī kempinga vietu, kuras biļetes cena ir 25 eiro. Kempings tiks atvērts piektdien sākot no plkst. 12.00.

Trase ieejai tiek atvērta 12. un 13. maijā no plkst. 7:00.

Sīkāku informāciju par «MXGP of Latvia» un motocentru «Zelta Zirgs» iespējams atrast sacensību mājaslapā www.latviamxgp.com, bet plašāku informāciju par Pasaules čempionātu motokrosā - MXGP oficiālajā mājaslapā www.mxgp.com.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu