Igaunis Tenaks tiek pie savas trešās WRC uzvaras karjerā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Igaunijas autorallija braucējs Ots Tenaks no «Toyota» komandas svētdien Argentīnā tika pie savas trešās pasaules čempionāta (WRC) uzvaras karjerā.

Šajā nedēļas nogalē Argentīnā tika aizvadīts WRC sezonas piektais posms, Tenakam tajā tiekot arī pie pirmā panākuma ar «Toyota» spēkratu.

Pašlaik 30 gadus vecais Tenaks 18 ātrumposmu summā par 37,7 sekundēm apsteidza beļģi Tjerī Nevilu, kurš brauc ar «Hyundai» spēkratu, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Beļģijas sportista komandas biedrs Dani Sordo no Spānijas.

Savukārt pieckārtējais pasaules čempionāts un pašreizējais kopvērtējuma līderis Sebastjans Ožjē no Francijas («M-Sport»), braukdams ar «Ford» auto, palika ceturtais.

Iepriekš Ožjē uzvarēja posmos Montekarlo, Meksikā un Korsikā.

«Šī man ir īpaša uzvara,» izteicās Tenaks, kurš starpsezonā no «M-Sport» pārcēlās uz «Toyota». «Nezināju, kas notiks, kad nomainīšu komandas, tomēr esam ieguldījuši lielu darbu. Ir patīkami redzēt, cik ātri tas atmaksājas.»

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 100 punktiem ir Ožjē, kuram ar 90 punktiem seko Nevils, bet trešais 72 punktiem ir Tenaks.

Šosezon WRC kalendārā ir 13 posmi, sezonai noslēdzoties novembra vidū ar etapu Austrālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu