Stupeļa un Daidera ekipāžas pirmajā pieciniekā PČ posma kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas blakusvāģu motokrosa kantētājs Kaspars Stupelis sestdien Ukrainā izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem ceturtā posma kvalifikācijā, kamēr Lauris Daiders bija piektais.

Kvalifikācijā uzvaru izcīnīja brits Stjuarts Brauns, otrais bija titulētais nīderlandietis Daniels Vilemsens, bet trešo vietu izcīnīja beļģis Marvins Vanlušens.

Savukārt Stupelis ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu bija ceturtie, bet Daiders igauņa Kerta Varika ekipāžā bija piektais. Tikmēr 22.vietu ieņēma kantētājs Jānis Paipals, kurš startēja lietuvieša Litaura Varjakoja ekipāžā.

Kā vēstīts, iepriekšējā posmā latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks lauza ribas un arī muguras skriemeli, kā dēļ viņam priekšā garš rehabilitācijas process. Viņa pilots Valentēns Žiro šajā posmā startē ar savu tautieti no Francijas Džoniju Badēru.

Ceturtā posma sacensības norisināsies svētdien,

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms ceturtā posma sacensībām līderis ar 131 punktu ir Vanlušens. Varikam un Daideram ir 86 punkti, kas dod ceturto vietu, sestie ar 75 punktiem ir Mucenieks un Žiro, bet Bakss un Stupelis ar 58 punktiem ir devītie.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 13 posmiem notiks Latvijā, sestajam etapam jūnijā risinoties Cēsīs, bet desmitajam posmam jūlijā notiekot Stelpē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu