Bakss: Esmu par 100% pārliecināts, ka nedēļas nogalē atgriezīsimies trasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.instagram.com/etienne.bax

Latviešu kantētāja Kaspara Stupeļa un nīderlandiešu pilota Etjēna Baksa motokrosa blakusvāģu ekipāža jau šajā nedēļas nogalē atgriezīsies trasē, pārliecināts ir Bakss.

Jau ziņots, ka Stupeļa un Baksa ekipāža svētdien Ukrainā guva uzvaru pirmajā pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem ceturtā posma braucienā, kamēr otrajā pēc sadursmes startā piedzīvoja kritienu.

«Pirmajā braucienā beidzot atguvām veco laiku sajūtas. Nedēļas nogale ritēja lieliski, bet avarējām otrā brauciena pirmajā līkumā,» portāls «Omroepbrabant.nl» citē Baksa teikto.

Nopietnākās traumās iedzīvojās Bakss, kamēr Stupelim lielu raižu par veselību nebija, bet uz otrā brauciena atkārtotu startu viņi neizgāja.

«Satraumēju kaklu, bet ārsti teica, ka ar to viss ir kārtībā. Izsitu plecu, kas pēc tam tika ielikts atpakaļ vietā. Tagad ir pāris dienas, lai atlabtu pirms došanās uz Čehiju. Šī ir smaga sezona, arī psiholoģiski. Tomēr esmu 100% pārliecināts, ka nedēļas nogalē būsim atpakaļ trasē,» teica Bakss.

Pasaules čempionāta piektais posms notiks šajā nedēļas nogalē Kramolīnā.

Stupelis ar Baksu piedzīvoja kritienu arī pasaules čempionāta pirmajā posmā, kā rezultātā latvietim tika lauztas trīs ribas un plīsa kājas muskulis.

Kā vēstīts, trešajā posmā latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks lauza muguras skriemeli un arī ribas, kā dēļ viņam priekšā garš rehabilitācijas process. Viņa pilots Valentēns Žiro ceturtajā posmā startēja ar savu tautieti no Francijas Džoniju Badēru.

Posmā Ukrainā uzvaru guva beļģu pilots Marvins Venlušens, otrais bija nīderlandietis Kūns Hermans, bet trešais - brits Stjuarts Brauns. Stupelis ar Baksu beigās tika klasificēti devītajā vietā, kamēr cits latviešu kantētājs Lauris Daiders igauņa Kerta Varika ekipāžā bija 14.vietā. Savukārt 23.vietu ieņēma kantētājs Jānis Paipals, kurš startēja lietuvieša Litaura Varjakoja ekipāžā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 176 punktiem ir Vanlušens. Ceturtā ar 103 punktiem ir Žiro ekipāža, piektais ar 98 punktiem ir Kerta Varika un Laura Daidera duets, bet Bakss un Stupelis ar 83 punktiem ir astotie.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 12 posmiem notiks Latvijā, sestajam etapam jūnijā risinoties Cēsīs, bet desmitajam posmam jūlijā notiekot Stelpē. Sākotnēji kalendārā bija 13 posmi, bet septembra vidū Vācijā paredzētais etaps tika atcelts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu