«MX Moduls» sportisti aizvadījuši Latvijas motokrosa čempionāta 1. posmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars, www.mxphoto.lv

«MX Moduls» sportisti startējuši Latvijas motokrosa čempionāta 1. posmā, kas svētdien norisinājās Aizputē, «Misiņkalna mototrasē». Kārlis Sabulis MX2 klasē izcīnīja 2. vietu, Matīss Karro MX1 klasē – 3. vietu, Mairis Pumpurs MX2 Juniori (MX125) – 4. vietu un Edvards Bidzāns MX85 klasē 1. vietu. Komandu vērtējumā klubs izcīnīja uzvaru!

Motokrosa sezonu Latvijā iesācis klubs «MX Moduls», kas, pateicoties savu sportistu labajiem sniegumiem Latvijas čempionāta 1. posmā Misiņkalna trasē, izcīnīja uzvaru komandu vērtējumā. «MX Moduls» sastāvā šogad startē Kārlis Sabulis, Mairis Pumpurs un Edvards Bidzāns. Uz trīs Latvijas čempionāta posmiem piesaistīts arī pieredzes bagātais motokrosists Matīss Karro, TVNET informēja komandas pārstāve Sanita Pelēķe.

Kārlis Sabulis šosezon Latvijas motokrosa čempionātā startē MX2 klasē.

Pirmais posms aizvadīts, uzrādot labu rezultātu, piekāpjoties vien Pasaules motokrosa čempionam Paulam Jonasam.

«Liels prieks bija sacensties vienā trasē un klasē ar Jonasu. Pirmajā braucienā man bija slikts starts, tāpēc krietni atpaliku no viņa, bet otrajā braucienā kādu brīdi braucu aiz Paula, tāpēc varēju paanalizēt viņa braukšanu. Trase bija labi sagatavota, arī pārējie sportisti bija labā līmenī. Ir daudz pozitīvu lietu, kuras ieguvu šajās sacīkstēs, lai uzlabotu savu sniegumu,» komentē Sabulis.

MX1 klasē klubu «MX Moduls» pārstāvēja Matīss Karro. Pirmajā braucienā izcīnīta otrā vieta. Otrajā braucienā Karro «izcēla» startu, bet nācās cīnīties, lai pozīciju to noturētu. Cīņas rezultātā viņš pieļāva kļūdu un nokrita. Finišā ceturtā vieta. Abu braucienu summā trešais.

Lielisku sniegumu Latvijas čempionāta 1. posmā demonstrēja Edvards Bidzāns. Viņš svinēja uzvaru abos MX85 klases braucienos. «Tas bija cītīgs darbs divu dienu garumā, jo sestdien šeit pat, Misiņkalna trasē, startēju arī Latvijas čempionātā motokrosā Jauniešiem, kur arī izcīnīju uzvaru. Nobraucu stabili, tīri. Bez kļūdām un lieka satraukuma. Esmu ļoti priecīgs par paveikto. Paldies ģimenei un komandai,» komentē Edvards Bidzāns.

Pirmais Latvijas čempionāta posms «MX Moduls» sastāvā, kā arī pirmais posms MX125 klasē bija jaunajam un talantīgajam motokrosistam Mairim Pumpuram. Pirmajā braucienā brillēm trāpīja akmens, nācās nobraukt malā, lai tās nomainītu. Finišā ceturtā vieta. Otrajā braucienā bez aizķeršanās, finišā trešā vieta. Braucienu summā ceturtais.

Nākamās sacensības, kurās piedalīsies motokrosa kluba «MX Moduls» sportisti: Kārlis Sabulis un Mairis Pumpurs 12. un 13. maijā, startēs Eiropas motokrosa čempionāta posmā Ķegumā, trasē «Zelta Zirgs».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu