Jonass pirms PČ posma Ķegumā izcīna uzvaru Latvijas čempionāta 1.posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas motokrosa čempionātā pirmajā posmā MX2 klasē Aizputē svētdien uzvaru izcīnīja Pauls Jonass.

MX2 sacensībās Jonass, kurš pārstāvēja «Kristera Serģa Motoklubu», divu braucienu summā sacensības noslēdza pirmajā vietā, kamēr otrais bija «MX Moduls» braucējs Kārlis Sabulis. Trešais sacensības noslēdza igauņu braucējs Hardi Rosiorgs.

Pagājušās sezonas pasaules čempions MX2 klasē Jonass, kurš ikdienā brauc «Red Bull KTM Factory Racing» komandā, diezgan pārliecinoši uzvarēja abos braucienos, izcīnot drošu panākumu pirmajā Latvijas čempionāta posmā.

Savukārt prestižākajā MX1 klasē divos braucienos uzvaru guva Igaunijas sportists Tanels Leoks no «MX Ādaži», bet otro pozīciju ieņēma Dāvis Ivanovs, kurš pārstāv «Kalsnavas» komandu. Trešajā vietā sacīkstes noslēdza «MX Moduls» braucējs Matīss Karro.

Blakusvāģu sacensībās latviešu duets Jānis Daiders/Mārtiņš Zemeskalns no «Salacas kauss» vienības un viņu komandas biedri Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš divu braucienu summā sakrāja vienādu punktu skaitu, katram atsevišos braucienos gūstot pa uzvarai un otrajai vietai.

Nākamnedēļ Ķeguma trasē «Zelta zirgs» risināsies pasaules motokrosa čempionāta septītais posms MX2 klasē, kurā startēs arī šī brīža kopvērtējuma līderis Jonass.

Pirmajos sešos posmos Jonass guvis četras uzvaras.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 266 punktiem ir Jonass, bet otrais ar iekrātiem 246 punktiem ir Horhe Prado, kamēr trešais ar 219 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu