Jonass cer, ka līdzjutēji palīdzēs piepildīt viņa mērķi izcīnīt Latvijas Lielo balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass cer, ka līdzjutēji šajā nedēļas nogalē viņam palīdzēs izcīnīt uzvaru planētas meistarsacīkšu Latvijas posmā, pauda kalvenietis.

Šajā nedēļas nogalē Ķeguma mototrasē «Zelta zirgs» norisināsies pasaules čempionāta septītais posms - Latvijas Grand Prix (Lielās balvas) izcīņa.

«Man ir mērķis piepildīt sapni uzvarēt Latvijas posmā, kas nekad nav izdevies. Man ir daudz atbalstītāju, kas palīdzēs to piepildīt,» uzsvēra Jonass.

Iepriekšējais posms norisinājās pirms divām nedēļām Krievijā, bet pa vidu Jonass Aizputē piedalījās Latvijas čempionāta pirmajā etapā, kurā izcīnīja uzvaru.

«Sagatavošanās risinās ļoti labi, jo pēc Krievijas posma atbraucu uz Latviju un aizvadīju treniņus mājas trasē, atpūtos un pavadīju laiku ar ģimeni. Šobrīd jūtos ļoti labi un esmu pozitīvi noskaņots un pavisam noteikti atkal gatavs cīnīties par augstām vietām. Arī Krievijā izcīnīju divas uzvaras divos braucienos, tādēļ esmu atgriezies savā labākajā formā. Ceru, ka Ķegumā spēšu parādīt tādu pašu sniegumu kā Krievijā,» pauda latviešu motosportists.

Sezonu Jonass iesāka ar trim pārliecinošām uzvarām, pēc tam sekoja divi ne tik veiksmīgi posmi, bet iepriekšējā etapā viņš atgriezās uz uzvaru takas.

«Konkurentu spēku salīdzināt ar šo un pagājušo sezonu ir ļoti grūti. Viņi vienmēr ir spēcīgi un vienmēr grib uzvarēt. Jebkurš, kurš iziet uz starta, vēlas uzvarēt braucienos un kopvērtējumā,» atzīmēja Jonass.

Lielākais šī gada jaunums ir, ka pirmo reizi 27 gadu laikā sportisti sacīkstes aizvadīs, braucot pretējā virzienā tam, kāds bijis ierasts Ķeguma trasē.

«Uzreiz piekritu idejai par trases virziena maiņu, jo pārmaiņas vienmēr ir patīkamas. Esmu ļoti pozitīvi noskaņots un cerams, ka Ķegumā skanēs Latvijas himna. Trasi pēc pēdējām izmaiņām neesmu redzējis, tādēļ tagad došos uz trasi un paskatīšos, kas ir mainījies, bet domāju, ka būs ļoti labi. Vienu treniņu gan tur aizvadīju un man tiešām ļoti patika, tādēļ domāju, ka būs labi,» stāstīja Jonass.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē līderis ar 266 punktiem ir Jonass, bet otrais ar iekrātiem 246 punktiem ir latvieša komandas biedrs Horhe Prado no Spānijas, kamēr trešais ar 219 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu