Jonasam 12.vieta pasaules čempionāta Latvijas posma kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no «Red Bull KTM Factory Racing» komandas sestdien «Zelta zirga» trasē Ķegumā ieņēma 12.vietu Latvijā notiekošā sezonas septītā posma kvalifikācijā.

Kvalifikācijā uzvarēja Jonasa komandas biedrs Horhe Prado no Spānijas, otrais bija brits Bens Vatsons, bet trešo vietu ieņēma austrālietis Hanters Lorenss.

Savukārt Jonass un vēl vairāki motobraucēji sākumā krita, kā rezultātā nācās samierināties ar 12.vietu.

Sezonu Jonass iesāka ar trim pārliecinošām uzvarām, pēc tam sekoja divi ne tik veiksmīgi posmi, bet iepriekšējā etapā viņš atgriezās uz uzvaru takas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē līderis ar 266 punktiem ir Jonass, bet otrais ar iekrātiem 246 punktiem ir latvieša komandas biedrs Horhe Prado no Spānijas, kamēr trešais ar 219 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš kvalifikācijā bija septītais.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Savukārt prestižākajā MXGP klasē uzvaru kvalifikācijā izcīnīja Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss, otrais bija Klemāns Desaijs no Beļģijas, bet trešo vietu ieņēma itālis Antonio Kairoli.

Latvietis Matīss Karro ieņēma 26.vietu, bet vēl viens pašmāju braucējs Toms Macuks neizgāja uz starta.

MXGP klasē kopvērtējuma līderis ir nīderlandietis Herlingss, kurš iekrājis 286 punktus, viņam 23 punktus zaudē Kairoli, bet trešais ar 212 punktiem ir Desaijs.

Izšķirošie starti risināsies svētdien, pasaules čempionāta ieskaitē cīņām sākoties plkst.13.

Šajā sezonā tiks aizvadīti 20 posmi.

Līgums par pasaules čempionāta norisi Latvijā ir spēkā līdz 2020.gadam. Lielākais šī gada jaunums ir, ka pirmo reizi 27 gadu laikā sportisti sacīkstes aizvadīs, braucot pretējā virzienā tam, kāds bijis ierasts Ķeguma trasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu