Hamiltons izcīna uzvaru Spānijas «Grand Prix» kvalifikācijā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Mercedes» vienības britu pilots Lūiss Hamiltons sestdien Barselonas trasē izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta piektā posma - Spānijas «Grand Prix» - kvalifikācijā.

Hamiltons savu ātrāko apli veica vienā minūtē un 16,173 sekundēs, kamēr otru labāko rezultātu sasniedza viņa komandas biedrs Valteri Botass, somam trasi veicot par 0,040 sekundēm lēnāk.

Savukārt no otrās starta rindas svētdienas sacensības sāks «Ferrari» piloti Sebastjans Fetels un Kimi Reikenens, kuri zaudēja attiecīgi 0,132 un 0,439 sekundes.

Tikmēr no trešās rindas startēs abi «Red Bull» braucēji Makss Verstapens un Daniels Rikjardou, kuri atpalika vairāk nekā pussekundi.

Pirms tam norisinājās treniņbraucienu trešā sesija, kurā ātrākais bija Hamiltons, Botasu pārspēdams par 0,013 sekundēm. Aiz viņiem ātrākos laikus uzrādīja Fetels un Reikenens, piektais bija Rikjardo, bet pirmo sešinieku noslēdza «Haas» pilots Kevins Magnusens.

Kā vēstīts, piektdien pirmajās divās sesijās ātrākie bija Botass un Hamiltons.

Kopvērtējumā pirms piektā posma līderpozīcijā ar 70 punktiem atrodas Hamiltons, tālāk ar 66 punktiem seko Fetels, bet trešais ar 48 punktiem ir Reikenens. Tikmēr ceturto vietu ar 40 punktiem ieņem Botass, bet piekto vietu ar 37 punktiem ieņem Rikjardo.

Savukārt konstruktoru kausā vadībā ar 114 punktiem ir «Ferrari», bet «Mercedes» ar 110 punktiem ir otrā. Trešajā pozīcijā ar 55 punktiem ierindojas «Red Bull».

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas «Grand Prix» norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā «Mercedes» palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu