Jonass, spītējot trešajai vietai, apmierināts ar PČ posmā Ķegumā paveikto

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars, www.mxphoto.lv

Lai arī latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass no «Red Bull KTM Factory Racing» komandas svētdien «Zelta zirga» trasē Ķegumā neizcīnīja uzvaru pasaules čempionāta septītajā posmā, viņā pauda apmierinātību par paveikto, jo savu pārsvaru sezonas kopvērtējumā pār tuvāko sekotāju izdevies palielināt.

Jau ziņots, ka sacensībās Ķegumā MX2 klasē svētdien uzvaru izcīnīja dānis Tomass Kjērs Olsens, atkārtojot pirms gada gūto panākumu. Otrais šajā posmā bija tikai 17 gadus vecais beļģis Jago Gērts, kamēr trešais bija pagājušās sezonas pasaules čempions Jonass.

«Pēc neveiksmīgas vakardienas kvalifikācijas, kur piedzīvoju kritienu startā un aizcīnījos līdz 12.vietai, šodien nebija tā labākā starta pozīcija, tāpēc varbūt arī neizdevās sasniegt tādu rezultātu, kādu vēlējos. Pirmajā braucienā izcīnīju otro vietu, ar ko biju diezgan apmierināts, jo otrais brauciens izšķir vairāk nekā pirmais,» savos sociālajos tīklos pauda Jonass.

«Otrajam braucienam biju noskaņojies ļoti kaujinieciski, bet neizdevās starts - mani nedaudz iespieda un pēcāk aizbraucu vien pirmā divdesmitnieka beigās. Bija tiešām smagi jāstrādā, lai aizcīnītos līdz augstākai vietai, bet finišēju piektais. Kopumā šajā posmā gūta trešā vieta. Protams, gribēju savās mājās gūt uzvaru, tomēr kopvērtējumā es savu pārsvaru palielināju par diviem punktiem, ar ko esmu apmierināts,» izteicās Jonass.

Latviešu motobraucējs pauda arī pateicību Latvijas līdzjutējiem, kuri Ķegumā bija ieradušies kuplā skaitā. «Jūsu atbalsts man ļoti palīdz.»

Lai arī Jonass svētdien izcīnīja trešo vietu, viņš kopvērtējumā savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Horhi Prado no Spānijas, kurš ir latvieša komandas biedrs, palielinājis par diviem punktiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē pēc septiņiem posmiem līderis ar 304 punktiem ir Jonass, bet otrais ar iekrātiem 282 punktiem ir Prado, kamēr trešais ar 266 punktiem ir Olsens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu