Uldis Timaks izcīna pirmo uzvaru Ziemeļeiropas čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Oskars Freijs

Sestdien, 12. maijā, Biķernieku trasē «DEWALT Grand Prix» posma ietvaros devās Ziemeļeiropas zonas (NEZ) autošosejas čempionāta dalībnieki. Aizraujošas sacīkstes un spraigi notikumi bija vērojami visas dienas garumā. Savu pirmo uzvaru NEZ čempionāta «Legend Car» klasē izcīnīja Uldis Timaks.

Kā pirmie trasē devās «BMW Xtreme» dalībnieki, kuri aizvadīja 45 minūšu izturības sacīkstes. Atklāšanas posmā piedalījās 16 dalībnieki. Pirmajā vietā šoreiz bija igauņu tandēms Juha Huhtala/Markus Gruntals, otrajā vietā Gerts Jugala, trešais Markus Tirkonens.

Foto: Oskars Freijs

Pēc BMW brauciena jauno autošosejas sezonu sāka miniatūrās «Legend Car» automašīnas. Starp Somijas un Krievijas dalībniekiem uz starta stājās arī pieci latviešu braucēji. Jau pirmajās minūtēs notika vairākas līderu maiņas un spraigas cīņas. Uldis Timaks skatītājiem sagādāja īstu nervu spriedzi, jo no sestās starta pozīcijas spēja izcīnīt pirmo vietu. Tikai divus apļus pirms sacensību beigām Timaks apsteidza līderi Henriju Tuomālu, kuram šoreiz bija jāsamierinās ar otro pozīciju. Otrajā «Legend Car» braucienā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Henrijs Tuomāla, bet Uldis Timaks finišēja otrais. Šī Uldim Timakam bija pirmā uzvara Ziemeļeiopas čempionātā.

Arī pārējie latviešu «Legend Car» klases sportisti cīnījās līdz pēdējam aplim - pirmajā braucienā piektais finišēja Jānis Horeliks, sestais bija Garijs Rožkalns, 10. un 11. vietu ieņēma Valters Zviedris un Ernests Veismanis. Otrajā sacensību braucienā 5. vieta Valteram Zviedrim, sestais finišā atkal bija Garijs Rožkalns, bet 7. vietā finišēja Jānis Horeliks. Ernestam veismanim 10. rezulāts.

Foto: Oskars Freijs

Pirmajā «Porsche GT3 Challenge» braucienā uz starta stājās septiņi dalībnieki. Brauciena laikā jau pirmajā līkumā Tomi Pirhonens izslīdēja no trases, pēc kura trasē devās drošības mašīna. Kad sacensības atsākās, pārāki šajā braucienā bija somu autosportisti, kur pirmajā vietā ar pārliecinošu startu bija Tomijs Haru. Džims Rautinens pēdējā aplī mēģināja līderi apdzīt, bet tas tomēr neizdevās un nācās samierināties ar otro pozīciju. Otrajā «Porsche GT3 Challenge» sacensību braucienā pusotru minūti pirms finiša tobrīd trešajā pozīcijā esošais Tomi Pirhonens pārāk vēlu sāka bremzēt un nenovaldīja automašīnu, tādējādi izslīdēja ārpus trases, kur automašīna aizdegās un sacensību brauciens tika pārtraukts. Bet tā kā līdz finišam bija palikusi pusotra minūte, rezultāti tika ieskaitīti un Tomi Pirhonens saglabāja savu trešo vietu. Arī otrajā braucienā uzvarēja Tomi Haru.

Deviņu «V8 Thundercar» sacensības iesākās mierīgi, bez lieliem pārsteigumiem. Sākumā Ians Ēriks Vādens ieņēma segšanas taktiku, bet savu pirmo vietu noturēt pārāk ilgi neizdevās. Līderis ātri vien kļuva Henrijs Tuomāla un savu pirmo vietu stabili noturēja līdz pat brauciena beigām. Otrajā braucienā no pirmās vietas startēja Henrijs Tuomāla, kurš sacīkšu gaitā tomēr nenosargāja savu līderpozīciju, tāpēc nācās samierināties ar otro vietu. Pirmais otrajā braucienā Jesse Vartanens.

V1600 klasē trasē devās sešas automašīnas, sacensību gaitā diemžēl viens sportists izstājās. Par līderpozīciju notika cīņa starp Noru Lahtenmaki un Jako Lohi. Jako pacietīgi turējās aiz Noras, tomēr neatrada izdevību tikt viņai garām. Uz pjedestāla divas dāmas, pirmajā vietā Nora Lahtenmaki, trešanā Linda Veka. Otrais šoreiz Jako Lohi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu