Startam Rally Estonia gatavojas labākais igauņu rallists Tanaks

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Startam rallijā Estonia, kas norisināsies no 13. līdz 15. jūlijam, gatavojas arī šobrīd labākais igauņu rallists Ots Tanaks.

Tanaks, kurš savā WRC pilota karjerā līdz šim ir izcīnījis uzvaras trīs rallijos un patlaban pārstāv Toyota Gazoo Racing vienību, piebiedrosies vēl diviem pasaules rallija čempionāta dalībniekiem

- jaunzēlandietim Heidenam Padonam no Hyundai Motorsport un īram Kreigam Brīnam no Citroen vienības.

Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Šī būs pirmā reize, kad Toyota Yaris WRC sacīkšu mašīnu būs iespējams redzēt darbībā ārpus WRC posmu trasēm. Toyota pievienošanās Rally Estonia dalībnieku pulkam arīdzan nozīmē, ka Igaunijā viesosies trīs no četrām WRC rūpnīcu komandām. Shell Helix Rally Estonia organizētāji uzskata, ka Hyundai, Citroen un Toyota ierašanās Igaunijā ir apliecinājums, ka tiek gaidīts kvalitatīvs rallijs.

«Vienmēr ir bijis patīkami braukt pa Igaunijas ceļiem. Priecājos, ka šoreiz varam ierasties ar mūsu komandu Toyota Yaris WRC. Šī ir iespēja uz mūsu māju ceļiem nogādāt īsto WRC, un tā vien izskatās, ka šogad dalībnieku saraksts būs patiesi spēcīgs. Komandai šī būs laba iespēja gūt vērtīgu informāciju un pieredzi cīņas apstākļos.

Mūsu galvenais mērķis rallijā Estonia ir atgūt ātruma sajūtu pēc kalnos aizvadītajiem posmiem,

bet gribētos arī kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena,» - tā Ots Tanaks.

«Šī ir laba iespēja dot pozitīvas emocijas rallija faniem Igaunijā. Mums tā ir iespēja tvert pareizās sajūtas pirms Somijas rallija. Man pašam ir prieks, ka ar Toyota Yaris WRC varu startēt savā dzimtajā pilsētā Elvā, kur atrodas viens no ātrumposmiem,» stāsta Tanaka ekipāžas stūrmanis Martins Jarveoja.

Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
«Igaunija ir īsta rallija zeme, un piedalīšanās rallijā šeit ir labs veids, kā no komandas puses atlīdzināt Otam, Martinam un visiem rallija faniem.

Zinām, cik populāri Ots un Martins ir Igaunijā, tādēļ vēlamies sniegt skatītājiem un faniem lielisku pieredzi ar šiem pašmāju braucējiem,» piebilst Toyota Gazoo Racing direktors, četrkārtējais pasaules rallija čempions Tomijs Makinens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu