Pasaules blakusvāģu motokrosa elite atgriežas Cēsīs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

9. un 10. jūnijā Cēsīs, «Ezerkalnu» mototrasē norisināsies pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem 6. posms, kā arī «Sidecar Kings» sacīkstes. Sporta notikuma laikā līdzjutējiem un interesentiem būs iespējams vērot gan amatieru un jauniešu, gan pasaules labāko blakusvāģu braucēju cīņas leģendārajā Cēsu mototrasē, kura pēc divpadsmit gadu pārtraukuma atkal uzņems pasaules motosporta eliti. Par to TVNET informēja MXGP of Latvia preses sekretāre Nikola Serģe.

Sacensību dalībnieku saraksts ir iespaidīgs un ļoti interesants -

cīņā par «Grand Prix» dosies gan pieredzējuši sportisti, tostarp desmitkārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģiem Daniels Vilemsens un viņa līdzbraucējs Robijs Bakss, gan uzlecošās zvaigznes,

kuru vidū īpaši jāizceļ Marvins Vanluhene no Beļģijas un nīderlandietis Koens Hermanss. Protams, pašmāju līdzjutējus priecēs arī latviešu motosportisti, tajā skaitā Lauris Daiders pārī ar igauni Kertu Variku un Kaspars Stupelis ar Etjēnu Baksu. Vēl no Latvijas savu dalību pasaules čempionātā ir pieteikuši Didzis Gorbenko un Tanels Koivs, brāļi Jānis un Pēteris Jegorovi, Jānis Sedlenieks un Ģirts Indrijaitis un Kristaps Rozenbergs un Lotārs Aleksējevs. Čempionāta kopvērtējuma punktu tabulas 3. vietā pašlaik esošā Valentīs Žiro un Elvija Mucenieka ekipāža Cēsīs startēs, taču nesenā savainojuma dēļ Mucenieka vietu ieņems Džonijs Badērs.

Sacensības sāksies sestdien plkst. 10:00, kad trasē dosies «Grand Prix» klases blakusvāģu ekipāžas, lai veiktu brīvos treniņus, savukārt dienas gaitā norisināsies gan attiecīgās klases kvalifikācijas braucieni, gan «Sidecar Kings» pārstāvju sacīkstes un pirmie finālbraucieni. Tikmēr svētdien, 10. jūnijā, Cēsīs motori sāks rūkt jau plkst. 8:30, kad dalībnieki dosies iesildīties, savukārt

sacensību atklāšana norisināsies plkst. 11:00 un nozīmīgākie starti gaidāmi plkst. 13:15, kad uz starta 1. braucienam izies pasaules čempionātā startējošās ekipāžas.

Posma organizators Kristers Serģis saka: «Protams, ir milzīgs gandarījums par to, ka Cēsīs - vietā, kur aizvadīju savu pirmo treniņbraucienu un daudzas sacensības, - atkal varēsim baudīt blakusvāģu motokrosu. Vēlos pateikt lielu paldies ikvienam iesaistītajam cilvēkam, kurš ir ieinteresēts šā pasākuma veiksmīgā norisē, jo īpaši Cēsu un Priekuļu pašvaldībām, kuras sniegušas neizmērojamu atbalstu. Protams, pateicības vārdi jāvelta arī sponsoriem un atbalstītājiem, kuri devuši savu artavu, lai pasaules čempionāts motokrosā blakusvāģiem Cēsīs noritētu bez aizķeršanās un mūsu pilsēta varētu

uzņemt pasaules motokrosa eliti, pēc ilga pārtraukuma atkal sniedzot faniem un līdzjutējiem motokrosa svētku sajūtu.

Novēlu veiksmi visiem dalībniekiem, jo īpaši Latvijas sportistiem un ekipāžām; cerams, ka atlēti pašmāju līdzjutējus spēs palutināt ar augstvērtīgiem rezultātiem. Jau pavisam drīz tiekamies neaizmirstamā nedēļas nogalē Cēsīs!»

Gan sestdien, gan svētdien trases teritorijā motokrosa apmeklētājiem būs pieejamas ūdensbumbas, balansa velosipēdi bērniem un citas izklaides gan lieliem, gan mazākiem. Trases teritorijā pulcēsies arī dažādi ēdinātāji.

Pasākums ir bez vecuma ierobežojuma. Jauniešiem vecumā no 10 līdz 15 gadiem, senioriem un 2.-3. grupas invalīdiem ieejas biļetes cena uz abām dienām būs 15 eiro, bet pieaugušajiem biļete maksās 25 eiro. Auto caurlaides cena būs 5 eiro. Tikmēr bērniem vecumā līdz 10 gadiem, kā arī pirmās grupas invalīdiem, uzrādot invaliditātes apliecību, būs bezmaksas ieeja. Tāpat būs iespējams iegādāties arī kempinga vietu, kuras biļetes cena ir 25 eiro. Kempings tiks atvērts piektdien no plkst. 12.00. Trases ieeja tiek atvērta 9. un 10. jūnijā plkst. 7:00. Biļetes būs iespējams iegādāties pie ieejas pasākuma norises vietā.

Sīkāku informāciju par pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem Latvijas posmu un mototrasi «Ezerkalni» iespējams atrast sacensību mājaslapā wsclatvia.com, bet plašāku informāciju par pasaules čempionātu motokrosā blakusvāģiem - www.sidecarcross.com.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu