Aprit 10 gadi OCTA e-polisei Latvijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

2018.gada 1.jūnijā aprit 10 gadi, kopš stājušies spēkā grozījumi likumdošanā, kas noteica, ka autovadītājiem vairs nav pienākuma līdzi satiksmē ņemt polises papīra izdruku.

Kopš OCTA sistēmas izveides 1997.gadā līdz pat 2008.gada 1.jūnijam likumdošana noteica, ka transportlīdzekļa vadītājam, piedaloties ceļu satiksmē, jābūt klāt izdrukātai OCTA polisei. «Ieviestās izmaiņas likumdošanā paredz, ka

visas OCTA polises to izdošanas brīdī ir reģistrētas LTAB datu bāzē, kurā gan ceļu policija, gan citas ieinteresētās puses var pārbaudīt autovadītāja OCTA spēkā esamību,»

norāda Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins un piebilst, ka vienota e-polišu sistēma Latvijā tika ieviesta kā vienā no pirmajām valstīm Eiropā un visā pasaulē.

Vienota polišu e-reģistra izveidi LTAB sāka jau 2007.gadā. LTAB izstrādātā un uzturētā OCTA informācijas sistēma tika novērtēta kā viena no progresīvākajām Eiropā 2015.gada novembrī Rīgā notikušajā 11. gadskārtējā konferencē Eiropas Ekonomikas zonas valstu Kompensācijas iestādēm, Garantijas fondiem un Informācijas centriem.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka vienotais OCTA e-polišu reģistrs šobrīd darbojas tikai Latvijā, tādēļ,

dodoties ar auto uz citu valsti, lai nerastos pārpratumi ar ārvalsts varas pārstāvjiem, līdzi jāņem izdrukāta OCTA polise.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu