Mūsas trasē norisinās FIA Eiropas autokrosa čempionāta posms

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien Bauskā «Mūsa Raceland» trasē norisināsies Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas autokrosa čempionāta otrā posma sacensības.

Sacensības sāksies plkst.11 ar otrajiem kvalifikācijas braucieniem, bet kulminācija būs plkst.15.30, kad norisināsies pusfināli un fināli.

Jau sestdien sportisti aizvadīja pirmās kvalifikācijas sacensības.

«Latvijas Nafta» Eiropas čempionāta posms Latvijā notiek pirmo reizi kopš 2014.gada. Arī togad Latvijā tika aizvadīts sacīkšu otrais etaps.

Divās sacensību dienās Bauskā tiek aizvadītas vairākas sacīkstes «Touring Autocross» klasē, kurā uz starta stājušās pilnpiedziņas automašīnas. Tāpat arī pārējās Eiropas čempionāta klasēs ir tikai pilnpiedziņas bagiji, kuri atšķiras ar dažādu pieļaujamo dzinēju jaudu.

Pasākuma ietvaros tiek aizvadītas arī Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Nacionālā autokrosa sacīkstes četrās ieskaites klasēs, kurās startēs aptuveni simts dalībnieki.

Sacensībās startē arī labākie Latvijas braucēji - 2017.gada Eiropas «Junior Buggy» čempions Justs Grencis un 2016.un 2017.gada Eiropas «Super Buggy» vicečempions Ervīns Grencis.

Eiropas autokrosa čempionāts Bauskā ir organizēts no 1990. līdz 2014.gadam.

Kopumā šosezon Eiropas čempionāta sacensībās būs desmit posmi. Kā vēstīts, pirmajā posmā maija sākumā Justs Grencis savā klasē izcīnīja otro vietu.

Šis gads līdz ar to kļuvis unikāls Latvijas krosa sabiedrībai, jo vienā gadā valstī notiks gan pasaules rallijkrosa čempionāta posms, gan Eiropas autokrosa čempionāta etaps. Eiropas čempionāts autokrosā FIA hierarhijā ir šī sporta veida augstākais seriāls.

Pasaulē šogad būs tikai trīs valstis, kas rīko abus lielākos krosa tipa sacīkšu seriālus - šāds komplekts vēl būs tikai Vācijai un Francijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu