Pedrosa pēc šīs sezonas pametīs «Repsol Honda» vienību; vietā nāks Lorenso

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Spāņu motobraucējs Danijs Pedrosa pēc šīs sezonas atstās pasaules motošosejas čempionāta prestižākās «MotoGP» klases komandu «Repsol Honda», bet viņu aizstās titulētais tautietis Horhe Lorenso.

Pedrosa vienībai pievienojās 2006.gadā, izcīnot 31 uzvaru «MotoGP» posmos. Tāpat viņš komandu savulaik pārstāvējis arī pasaules motošosejas čempionāta zemāko līmeņu sacensībās.

«Vēlos pateikties «Repsol Honda» par šiem veiksmes gadiem,» teica 32 gadus vecais Pedrosa. «Kopā ar komandu esmu audzis ne tikai kā braucējs, bet arī kā cilvēks. Es vienmēr «Repsol Honda» komandu turēšu savā sirdī.»

Šajā sezonā pieredzējušais Pedrosa pēc sešiem posmiem iekrājis tikai 29 punktus un kopvērtējumā atrodas vien 12.vietā. Prestižākajā motošosejas klasē viņš nekad nav kļuvis par čempioni, tomēr trīs reizes bijis vicečempions.

Savukārt trešdien «Repsol Honda» paziņoja, ka par pasaules čempiona, spāņa Marka Markesa komandas biedru šajā vienībā kļūs viņa tautietis Horhe Lorenso, kurš pašlaik brauc ar «Ducati» spēkratu.

Lorenso savas karjeras laikā trīs reizes kļuvis par «MotoGP» čempionu, šos titulus ar «Yamaha» braucamo iegūstot 2010., 2012. un 2015.gadā. «Ducati» komandā gan viņam tik labi nesokas, jo pērn viņš kopvērtējumā bija septītais, bet šobrīd pēc sešiem posmiem ir tikai desmitais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu