Uz ralliju Estonia dosies somu jaunais rallija talants Jari Hutunens

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rallijā Estonia jūlija vidū bez Heidena Padona, Kreiga Brīna, ātrākā igauņu rallista Ota Tanaka un Dakaras rallijreida gaisu daudz ostījušā lietuviešu autosportista startēt ieplānojis arī daudzsološais somu autosportists Jari Hutunens. Viņš Hyundai Motorsport Jauno pilotu attīstības programmas ietvaros brauks ar Hyundai i20 R5. Šim rallija auto tā būs debija Igaunijā.

Jari Hutunens ir tas sportists, kurš tika izvēlēts starp Hyundai Motorsport Jauno pilotu attīstības programmas dalībniekiem un šogad startē atsevišķos pasaules čempionāta WRC2 klases posmos. Viņa stūrmanis ir Anti Linnaketo.

Hutunens pirmos soļus autosportā spēra kartingā, bet rallijā viņš brauc kopš 2013.gada. Kopā tā laika viņš startējis Somijas, Vācijas, kā arī FIA Eiropas rallija čempionātos.

2017.gadā viņš izcīnīja uzvaru Somijas rallijā WRC2 klasē.

Šogad Hutunens ar Linnaketo ir aizvadījuši trīs WRC2 posmus, tiesa, bez ievērības cienīgiem rezultātiem - Zviedrijā un Meksikā viņi bija sestie, bet Portugālē somu ekipāža uzrādīja 12. labāko rezultātu savā klasē.

Foto: Publicitātes foto

«Šī man un Anti būs

laba iespēja pēc Meksikas un Portugāles atgriezties uz pazīstamāka tipa ceļiem, gatavojoties Somijas rallijam.

Mērķis ir iespējami daudz laika pavadīt pie stūres, lai pierastu pie i20 R5. Strādājot līdzās Heidenam Padonam, esmu pārliecināts, ka varu daudz ko iemācīties,» - tā Hutunens.

«Jari starts rallijā Estonia šogad ir nozīmīga viņa Hyundai Motorsport Jauno pilotu attīstības programmas sastāvdaļa. Tiklīdz viņš bija izvēlēts pievienoties mums, mēs sākām intensīvi plānot, kā varam palīdzēt Jari piepildīt viņa potenciālu un kļūt par pasaules klases rallistu.

Rally Estonia ātrumposmi sniegs perfektu iespēju sagatavoties Somijas rallijam, nesatraucoties par punktiem un vietu WRC2 čempionātā.

Tā kā Igaunijā startēs arī Heidens, tā Jari būs iespēja strādāt līdzās rūpnīcas komandai. Tas viņam sniegs tādas pašas sajūtas kā pasaules čempionātā,» sacījis Hyundai Motorsport komandas menedžeris Alēns Penasse.

Kā ziņots, rallijs Estonia norisināsies no 13. līdz 15.jūlijam. Rallija ceremoniālais starts notiks Tartu, taču tehniskais centrs, servisa parks un rallija vadības centrāle atradīsies Otepē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu