Cēsīs risinās pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem sezonas sestais posms

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šodien Cēsīs «Ezerkalnu» mototrasē risinās pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem sezonas sestais posms.

Sacensības sāksies plkst.10, kad trasē dosies «Grand Prix» klases blakusvāģu ekipāžas, lai veiktu brīvos treniņus, savukārt dienas gaitā norisināsies gan attiecīgās klases kvalifikācijas braucieni, gan «Sidecar Kings» pārstāvju sacīkstes un pirmie finālbraucieni.

Tikmēr svētdien Cēsīs plkst.8.30 dalībnieki dosies iesildīties, savukārt sacensību atklāšana norisināsies plkst.11 un nozīmīgākie starti gaidāmi plkst.13.15, kad uz starta pirmajā braucienā izies pasaules čempionātā startējošās ekipāžas.

Gan sestdien, gan svētdien trases teritorijā motokrosa apmeklētājiem būs pieejamas ūdensbumbu izklaide, balansa velosipēdi bērniem un citas izklaides gan lieliem, gan mazākiem. Trases teritorijā pulcēsies arī dažādi ēdinātāji.

Jau ziņots, ka latviešu kantētāji Kaspars Stupelis un Lauris Daiders ar savām ekipāžām piektajā posmā Čehijā izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem.

Par šī etapa uzvarētāju kļuva kopvērtējuma līdera, beļģa Marvina Vanlušena ekipāža, kas bija ātrākā abos braucienos, bet divu braucienu summā otro vietu guva Stupelis ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu. Latvijas un Nīderlandes duets abos braucienos izcīnīja otro pozīciju.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Daiders ar igauņu pilotu Kertu Variku, kuri pirmajā braucienā bija tikai septītie, bet otrajā - trešie.

Stupelis un Bakss Ukrainā ceturtā posma pirmajā braucienā izcīnīja uzvaru, bet otrajā startā piedzīvoja kritienu. Neskatoties uz to, ka Baksam avārijā tika izsists plecs, ekipāža nedēļu pēc incidenta bija atpakaļ trasē.

Savukārt trešajā posmā latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks lauza muguras skriemeli un arī ribas, kā dēļ viņam priekšā garš rehabilitācijas process. Viņa pilots Valentēns Žiro no Francijas sezonas turpinājumā startē kopā ar savu tautieti Džoniju Badēru.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc piektā posma līderis ar 266 punktiem ir Vanlušens. Trešā ar 137 punktiem ir Žiro ekipāža, piektais ar 132 punktiem ir Varika un Daidera duets, bet Bakss un Stupelis ar 127 punktiem ir sestie.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 12 posmiem notiks Latvijā, sestajam etapam jūnijā risinoties Cēsīs, bet desmitajam posmam jūlijā notiekot Stelpē. Sākotnēji kalendārā bija 13 posmi, bet septembra vidū Vācijā paredzētais etaps tika atcelts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu