Jonasam otrā vieta pasaules čempionāta posma kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no «Red Bull KTM Factory Racing» komandas sestdien izcīnīja otro vietu sezonas desmitā posma kvalifikācijā.

Uzvaru kvalifikācijā guva amerikānis Tomass Kovingtons, kurš Jonasu apsteidza par nepinām divām sekundēm, bet trešais bija latvieša komandas biedrs Horhe Prado.

Sākumā kvalifikācijā vadībā izvirzījās Prado, tomēr tās vidusdaļā viņš kļūdījās un bija spiests palaist priekšā Kovingtonu un Jonasu. Latvietis noslēgumā vēl nesekmīgi centās apsteigt amerikāni, kurš gan veiksmīgi pirmo pozīciju nosargāja.

Francijas lielās balvas izcīņa notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē pirms desmitā posma līderis ar 401 punktu ir Jonass, bet otrais ar iekrātiem 373 punktiem ir Prado. Trešajā pozīcijā savukārt ar 288 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš sestdien kvalifikācijā bija tikai 13.vietā.

Sezonas deviņos posmos Jonass izcīnījis piecas uzvaras.

Tikmēr MXGP klases kvalifikācijā uzvaru izcīnīja pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis, nīderlandietis Džefrijs Herlingss, kurš ir Jonasa komandas biedrs KTM vienībā. Viņš sestdien apsteidza francūzi Gotjē Polēnu, kamēr trešais bija itālis Antonio Kairoli.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms desmitā posma posmiem līderis ir Herlingss, kurš iekrājis 436 punktus, kamēr Kairoli ticis pie 382 punktiem, bet trešais ar 314 punktiem ir beļģis Klemāns Desaijs, kurš sestdien kvalifikācijā bija tikai 19.vietā.

Francijā šajā nedēļas nogalē tiek aizvadītas Eiropas čempionāta sacensības, kur sestdien pirmajā braucienā 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) 15.vietā ierindojās Kārlis Sabulis. Otrais brauciens notiks svētdien.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā Sabulis pašlaik atrodams 16.vietā.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Par vicečempionu pērn kļuva Šveices motosportists Žeremijs Sīvers, bet trešais bija Olsens. Sīvers šajā sezonā startē jau prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pērn triumfēja sešos posmos un bija labākais 14 braucienos. Pirms tam latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions, bet aizpērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē.

Šajā sezonā tiks aizvadīti 20 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu