Fetels izcīna uzvaru Kanādas «Grand Prix» kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācu pilots Sebastjans Fetels no «Ferrari» komandas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītā posma - Kanādas «Grand Prix» - kvalifikācijā. Tādējādi Fetels ticis pie 54.«pole position» karjerā.

Noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā vācietis apli veica vienā minūtē un 10,764 sekundēs, kas viņam par 0,093 sekundēm ļāva apsteigt «Mercedes» braucēju Valteri Botasu no Somijas.

Savukārt trešo vietu kvalifikācijā izcīnīja nīderlandietis Makss Verstapens no «Red Bull» komandas, kurš pirms tam bija ātrākais visās trijās treniņbraucienu sesijās. Tikmēr pašreizējajam pasaules čempionam, britam Lūisam Hamiltonam («Mercedes») kvalifikācijā bija jāsamierinās ar ceturto vietu, bet viņam sekoja «Ferrari» un «Red Bull» piloti - attiecīgi soms Kimi Reikenens un austrālietis Daniels Rikjardo, noslēdzot pirmo sešinieku.

Septītais tikmēr bija vācietis Niko Hilkenbergs («Renault»), kuram sekoja francūzis Estebans Okons («Force India») un spānis Karloss Sainss («Renault»). Savukārt pirmo desmitnieku noslēdza meksikānis Serhio Peress («Force India»).

Kanādas Lielās balvas izcīņa tiks aizvadīta svētdien plkst.21 pēc Latvijas laika.

Kopvērtējumā pirms septītā posma līderpozīcijā ar 110 punktiem atrodas Hamiltons, tālāk ar 96 punktiem seko Fetels, bet trešais ar 72 punktiem ir Rikjardo.

Ceturtais ar 68 punktiem ir Botass, kamēr astoņus punktus no viņa atpaliek tautietis Reikenens.

Savukārt konstruktoru kausā vadībā ar 178 punktiem atrodas «Mercedes», kamēr «Ferrari» komandai ir 156 punkti, bet trešā ar 107 punktiem tikmēr ir «Red Bull».

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas «Grand Prix» norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā «Mercedes» palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu