J.Baumanis 16.vietā pēc pirmās dienas Norvēģijas «ellē»; A.Baumanis - pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rihards Baumanis

Latvijas vadošais rallijkrosa pilots Jānis Baumanis ieņem 16.vietu pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem Hellā (apdzīvota vieta Norvēģijā, kuras nosaukuma tulkojums angļu valodā nozīmē «elle») notiekošā pasaules čempionāta sezonas piektajā posmā.

Prestižākajā «SuperCar» klasē STARD vienības pilots Baumanis pirmajā kvalifikācijas kārtā bija 12.vietā, kamēr otrajā ierindojās vien 20.pozīcijā. Tas viņam pašlaik kopvērtējumā ar 56 punktiem ļauj ieņemt 16.vietu.

Svētdien tiks aizvadītas vēl divas kvalifikācijas kārtas, kā arī izšķirošās sacensības. Lai sasniegtu pusfinālu, latvietim kvalifikācijā jāiekļūst starp 12 labākajiem braucējiem.

«Norvēģijas trase ir viena no tām, kur rezultāti allaž bijuši ļoti cieši. Vienas sekundes robežās treniņos iebrauca 16 sportisti, līdz ar to bija diezgan pozitīvs noskaņojums, jo zinājām, kas jāizdara mašīnai, lai šādos apstākļos uzlabotu saķeri. Pirmajā braucienā starts visiem padevās daudz maz vienāds, tādēļ nolēmu sekot Hansenam un Ekstromam džokerī, jo viņi bija uzņēmuši ļoti labu tempu, bet ar to nepietika. Neraugoties uz to, uz otrā brauciena startu gājām optimisma pilni. Tas padevās ļoti labs trim sportistiem - man, Kevinam Ēriksonam un Antonam Marklundam, taču tad sekoja ļoti neveiksmīga situācija ar Marklundu - rats pret ratu un mašīna palecās gaisā. Tad sekoja vēl viens sitiens, kā rezultātā pusass pārlūza uz pusēm, kas liecina par trieciena spēku. Tālāk nācās vien sasniegt finišu. Ļoti gribētu, lai puiši jau tagad sataisītu mašīnu un varētu braukt trešo kvalifikāciju, tomēr jāsagaida rītdiena, kur treniņš, un tad pilnā jaudā trešā un ceturtā kārta!» - tā Jānis.

Pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem līderis ir iepriekšējās sezonas čempions, zviedrs Jūhans Kristofešsons, kurš bija labākais abās kārtās.

Pirms sezonas piektā posma kopvērtējumā pirmajā vietā ar 105 punktiem ir Kristofešsons, kuram ar 91 punktu seko slavenais francūzis Sebastjans Lēbs, bet 83 punkti ir norvēģis Andreass Bakerūdam. Tikmēr Baumanis ar 35 punktiem ieņem devīto vietu.

Sezonas pirmajos trijos posmos Baumanis ikreiz sasniedza pusfinālu, taču pirms nedēļas slavenajā Silverstounā viņš pirmo reizi sacensības noslēdza jau pēc kvalifikācijas.

Šī posma ietvaros tiek aizvadītas sacensības arī Eiropas čempionāta «Super1600» klasē, kur pēc četrām kvalifikācijas kārtām sestais ir Jāņa brālis Artis Baumanis.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā A.Baumanis bija ceturtais, bet pēc tam ieņēma tikai desmito vietu, kamēr trešajā un ceturtajā kārtā latvietis bija attiecīgi trešais un piektais, viņam kvalificējoties pusfinālam.

«Ir noslēgusies jau otrā sacensību diena. Pēc četrām kvalifikācijas kārtām esmu sestajā pozīcijā, kas nozīmē otro rindu otrajā pusfinālā. Jāsaka, ka šeit ir kādi desmit ļoti ātri braucēji. Izdevās sevi parādīt trešajā kvalifikācijā, kad kādi pieci no mums iebrauca pussekundes robežās. Tas parāda, ka līmenis šeit ir ļoti augsts un jābūt apmierinātiem ar to, ko esam izcīnījuši. Trase ir ļoti īpatnēja, jo visu laiku jābrauc ātri un uz riska robežas. Protams, jāstrādā arī ar galvu, lai būtu ātrums šajā viltīgajā trasē. Interesanti, ka šeit ir ļoti laba saķere, līdz ar to var izspiest visu no mašīnas,» stāsta Artis.

Tāpat šajā posmā piedalījās Juris Spīķis, kurš kvalifikācijā ierindojās 18.vietā, noslēdzot dalību sacensībās.

Kopvērtējumā latvietis pēc diviem posmiem ir pirmajā vietā. Viņš nopelnījis 47 punktus, kamēr par pieciem punktiem mazāk ir viņa komandas biedram «Volland Racing» vienībā Rokam Bacuškam.

J.Baumanis pagājušajā sezonā divos posmos sasniedza finālu, labāko rezultātu gūstot Latvijas etapā, kur izcīnīja piekto vietu. Latviešu pilots savu otro pilnu sezonu «SuperCar» klasē noslēdza kopvērtējuma 12.vietā.

Savukārt A.Baumanis pērn kļuva par Eiropas vicečempionu «Super1600» klasē, sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu.

Kopumā šīs sezonas kalendārā pasaules čempionātā būs 12 etapi, Latvijā septembra vidū notiekot devītajam posmam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu